ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια οι 49 συλληφθέντες στην αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια οι 49 συλληφθέντες στην αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ

Από τις χθεσινές προσαγωγές  που έγιναν συλλήψεις στο ΑΠΘ

ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Στα Δικαστήρια μεταφέρθηκαν το πρωί της Κυριακής (17/3) οι 49 συλληφθέντες από τη αστυνομική επιχείρηση του Σαββάτου (16/3) στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες, όπως αναφέρει το thestival.gr μεταφέρθηκαν στα Δικαστήρια με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με δύο κλούβες της ΕΛ.ΑΣ.

Τα 49 άτομα, ηλικίας 19 έως 30 ετών, που πέρασαν το κατώφλι του Εισαγγελέα, κατηγορούνται για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και φωτοβολίδων. Επίσης, για απείθεια οι 48 από τους 49 καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Για τα όπλα και τις φωτοβολίδες που εντοπίστηκαν διεξάγεται ξεχωριστή έρευνα από την ΕΛΑΣ.

Οι 49 συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο στο Αυτόφωρο και κρατούνται.

Τι βρήκε η ΕΛΑΣ στην κατάληψη

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης στην κατάληψη της Σχολής, οι αστυνομικοί εντόπισαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, αστυνομικές χειροβομβίδες κρότου λάμψης, μεταλλικό κόφτη σιδήρου και πλήθος κλειδαριών, κόφτη σιδήρων, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες, περιέχοντες μπογιά, βαριοπούλα, δύο ενεργοποιημένες αστυνομικές χειροβομβίδες χειρός (κρότου λάμψης και δακρυγόνο).

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η επέμβαση έγινε μετά από καταγγελία για την πρόκληση φθορών στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το Δικαστικό Μέγαρο προκειμένου να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ