ΕΛΛΑΔΑ

Ατέλειωτες ουρές έξω από φούρνους για την πατροπαράδοτη λαγάνα της Καθαράς Δευτέρας

Ατέλειωτες ουρές έξω από φούρνους για την πατροπαράδοτη λαγάνα της Καθαράς Δευτέρας

Στην ουρά για μια λαγάνα έξω από φούρνο της Αθήνας

Eurokinissi

Την τιμητική τους έχουν σήμερα οι φούρνοι όλης της χώρας με τους καταναλωτές να σχηματίζουν ουρές για να αγοράσουν την πατροπαράδοτη  λαγάνα ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που έσπευσαν τις τελευταίες ώρες για τις αγορές ψαρικών για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Ουρές σχηματίζουν από νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας οι Αθηναίοι στους φούρνους σε όλη την πόλη για μία παραδοσιακή λαγάνα, όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες.

Πάντως το παραδοσιακό ψωμί της Καθαράς Δευτέρας δεν πωλείται και τόσο φθηνά φέτος καθώς η τιμή της κυμαίνεται από 3,5 ευρώ τα 750 γραμμάρια, η φρέσκια, ενώ στα 2,5 ευρώ είναι η κατεψυγμένη λαγάνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ Γιώργο Λεχουρίτη.

lagana kathara deytera fournos oyres

Ουρές αρκετών μέτρων για την αγορά της λαγάνας σε φούρνο της Αθήνας

Eurokinissi

«Θα φτάσει σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 4,5 ευρώ. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις ή θα είναι στα 2,5 ευρώ τα 500 γρ. ή θα είναι κατεψυγμένη που την πουλάνε κάποιοι επιτήδειοι. Αυτό λέει ο πρόεδρος της συντεχνίας αρτοποιών και οι φούρνοι. Δεν ξέρω από που αντλεί τα στοιχεία ο κ. Σκρέκας, δεν θέλω να λέω ψέματα στον κόσμο, ο καθένας κρίνεται», τόνισε ο κύριος Λεχουρίτης.

«Το χειρότερο είναι η ποιότητα των προϊόντων. Όταν φτάνουν σε σημείο να πουλάνε τα κατεψυγμένα για φρέσκα, αυτό είναι ντροπή», συμπλήρωσε.

lagana fournos oures kathara deytera

Σε φούρνο της Κυψέλης ο κόσμος περιμένει στην ουρά για να αγοράσει την πατροπαράδοτη λαγάνα

Eurokinissi

Η λειτουργία των σούπερ μάρκετ σήμερα

Ανοιχτά μέχρι τις 14:00 θα είναι τα σούπερ μάρκετ σήμερα, ενώ η Βαρβάκειος Αγορά θα κλείσει στις 15:00. Η Αγορά του Ρέντη θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

Ανοιχτά θα είναι την Καθαρά Δευτέρα τα καταστήματα της αλυσίδας Lidl σε όλη τη χώρα, από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Τα My Market από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στις εξής περιοχές: Αγ. Θεόδωροι, Αγρίνιο Κατράκη, Ανάβυσσος, Αυλίδα, Βόλος Λαρίσης, Γαστούνη, Γύθειο, Ερέτρια, Ιστιαία, Ιτέα, Κάτω Αχαΐα, Κερατέα, Κοζάνη Κόμβος, Κορωπί, Λάρισα Φαρσάλων, Λαύριο Πλατεία, Λούτσα, Ωρωπός, Μέγαρα Αλεποχώρι, Μυτιλήνη Βενιζέλου, Ναύπακτος, Ναύπλιο, Νέα Πέραμος, Ξυλόκαστρο, Πάτρα Άγ. Ανδρέας, Πάτρα Αγ. Σοφία, Πρέβεζα, Πύργος Αλφειού, Ρόδος Καλλιθέα, Σαλαμίνα Παλούκια, Σαρωνίδα, Σπάτα, Τρίκαλα Κολοκοτρώνη, Τρίκαλα Νοσοκομείο, Χίος Αεροδρόμιο.

Τα My market Local θα λειτουργήσουν από τις 08:00 έως τις 22:00 ενώ τα πρατήρια της αλυσίδας σε Ολυμπιακό Χωριό και Ρόδο – Καλλιθέα θα λειτουργήσουν από τις 10:00 έως τις 16:00.

Η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοίνωσε ότι θα είναι ανοιχτό το κατάστημά της στα Σπάτα, από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Τα περισσότερα ΟΚ! Markets από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ.

Τα σούπερ μάρκετ Κρητικός, θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, Μασούτης και Γαλαξίας θα παραμείνουν κλειστά.

Οι λαϊκές αγορές σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα κανονικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ