ΕΛΛΑΔΑ

Καρυστιανού: Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τα Τέμπη

Καρυστιανού: Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τα Τέμπη

Η πρόεδρος του Συλλόγου των συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, στο Ευρωκοινοβούλιο

INTIME NEWS

Τη δυνατότητα να τιμωρηθούν οι ένοχοι επιζητούν οι συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη από το Ευρωκοινοβούλιο, όπως ανέφερε η Μαρία Καρυστιανού μιλώντας για την μεταφορά των αιτημάτων για διερεύνηση παρεμβάσεων και παραλείψεων την Δευτέρα (18/3).

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά με την χθεσινή παρουσία του συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών στο Ευρωκοινοβούλιο και την κατάθεση αναφοράς στην σχετική επιτροπή ανέφερε «όλα τα κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου στάθηκαν στο πλευρό μας. Θέλαμε να παραμείνει ανοιχτή η καταγγελία. Ζητήσαμε να μας παραπέμψουν σε δυο επιτροπές».

«Θέλουμε να εξετάσει το θέμα σχετικά με τις παρεμβάσεις και τις παραλείψεις, αυτό είναι που μας καίει. Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Στην Ελλάδα δεν μας επιτρέπεται να τους τιμωρήσουμε» τόνισε.

Για να συμπληρώσει πως «το θέμα μας δεν είναι κομματικό, στο θέμα της απαξίωσης δεν μπορεί να υπάρχει κάτι κομματικό».

Και διερωτάται «για ποιο λόγο η επιτροπή δεν έκανε την δουλειά της να ζητήσει εξηγήσεις από τους πολιτικά υπεύθυνους όλο το βάρος έχει πέσει σε δύο υπαλλήλους ενώ δεν φταίνε μόνο αυτοί».

«Η Ευρώπη μπορεί να ζητήσει από τους Έλληνες δικαστές να κάνουν την δουλειά τους» τόνισε.

Τα επόμενα βήματα

Μιλώντας για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει ο σύλλογος σημείωσε πως «θα ετοιμάσουμε έναν ογκωδέστατο φάκελο και θα τον παραδώσουμε στην ευρωπαία εισαγγελέα».

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στις 1.350.000 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί στο ψήφισμα για άρση ασυλίας πολιτικών προσώπων, επισημαίνοντας ότι «το τραγικό του θέματος είναι ποια η ανταπόκριση της Ελλάδας στις υπογραφές που συγκεντρώθηκαν Είναι ένα επιπλέον όπλο οι υπογραφές για εμάς για τις επόμενες κινήσεις μας».

Μάλιστα, έκανε λόγο για «χειραγώγηση της δικαιοσύνης» και πως «οι βουλευτές παρόλο που υπάρχουν τόσα στοιχεία συνεχίζουν να επιμένουν στην προσπάθεια συγκάλυψης».

«Ελπίζω στο ψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση να αλλάξουν κάποια πράγματα. Έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη, για βοήθεια συνεχίζουμε μόνοι μας την έρευνά μας» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ