ΕΛΛΑΔΑ

Νέες συλλήψεις για το κύκλωμα trafficking: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφθασε στην 25χρονη «εγκέφαλο»

Νέες συλλήψεις για το κύκλωμα trafficking: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφθασε στην 25χρονη «εγκέφαλο»

Περιπολικό της ΕΛΑΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δύο νέες συλλήψεις πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ για το κύκλωμα trafficking που στρατολογούσε και εκμεταλλευόταν ανήλικα κορίτσια.

Πρόκειται για δύο άτομα ηλικίας 55 και 36 ετών που συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων και είναι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί ακόμα 4 άτομα, μια 25χρονη, ένας 25χρονος, ένας 54χρονος και 21χρονη.

Στο μεταξύ, ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος μαστροπείας ανηλίκων φέρεται να είναι μια γυναίκα 25 ετών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η αδελφή ενός θύματος, φέρεται να ήταν εκείνη που έδωσε στις Αρχές το έναυσμα για την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Τα μέλη του κυκλώματος εξέδιδαν τις ανήλικες ηλικίας μόλις 16 και 17 ετών, σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, όπως διαπιστώθηκε από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις 17 και 18 Μαρτίου 2024 στις περιοχές Βύρωνα, Αιγάλεω και πλατείες Αττικής και Ομονοίας.

Εντύπωση προκαλεί ότι κάποιοι, από τους πελάτες του κυκλώματος, έδιναν στις μαθήτριες για τα ερωτικά ραντεβούαντί για χρήματα, ποσότητες κοκαΐνης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η 25χρονη, φέρεται να «ψάρεψε» επτά ανήλικα κορίτσια -που γνωρίζονταν μεταξύ τους- στο κέντρο της Αθήνας, και τα έπεισε να εκδίδονται σε πελάτες που θα έβρισκε η ίδια, είναι σεσημασμένη για ναρκωτικά και αρπαγή.

Τα ερωτικά ραντεβού, γίνονταν σε ξενοδοχεία στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και στις οικίες των πελατών.

Ερωτικά ραντεβού από 200 έως 400 ευρώ

Για κάθε ερωτική συνεύρεση οι ανήλικες, ελάμβαναν από 200 έως 400 ευρώ. Πραγματοποιούσαν τουλάχιστον τρία ερωτικά ραντεβού την εβδομάδα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η 25χρονη μαστροπός, έπαιρνε από 50 έως 100 ευρώ από κάθε κοπέλα, και πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα ραντεβού. Σε άλλες περιπτώσεις η μεταφορά των κοριτσιών στις ερωτικές συνευρέσεις, γίνονταν με ταξί και ΙΧ αυτοκίνητο.

Επίσης από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι μια κοπέλα 21 ετών, εξέδιδε μια 17χρονη μαθήτρια, λαμβάνοντας 20 ευρώ από κάθε ερωτικό της ραντεβού.

Η 25χρονη προαγωγός, είχε προσεγγίσει τις επτά φίλες και τις εξωθούσε στη πορνεία, τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2023 .

Το τμήμα προστασίας Ανηλίκων, την Κυριακή και τη Δευτέρα, σε επιχειρήσεις που πραγματοποίησε στην πλατεία Αττικής, την Ομόνοια, το Βύρωνα και το Αιγάλεω, συνέλαβε την 25χρονη αρχηγό, την 21 ετών συνεργό της, και τους δύο οδηγούς που μετέφεραν τις ανήλικες στα ραντεβού.

Έξι άτομα κατηγορούνται για την υπόθεση, ανάμεσά τους και τέσσερις πελάτες.

Η αδελφή ανήλικου θύματος ξεσκέπασε το κύκλωμα

Η αποκάλυψη για το νέο αυτό κύκλωμα φέρεται να έγινε όταν η αδελφή ενός ανήλικου θύματος, φέρεται να διαπίστωσε περίεργες συμπεριφορές και να ενημέρωσε την ΕΛΑΣ. Η αδελφή που αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά με την ανήλικη είχε παραξενευτεί με το γεγονός ότι το θύμα του κυκλώματος μαστροπείας έλειπε συχνά τα βράδια, ενώ εντόπισε και κάποιες συνομιλίες που της κίνησαν υποψίες. Τα ονόματα αυτών «Βαγγέλης», με τον οποίο η ανήλική φέρεται να είχε πάει σε ερωτικό ραντεβού και ένα «Αλέκος» που φέρεται να πλήρωνε ανήλικες για να τις βλέπει γυμνές. Η συγγενής της ανήλικης μάλιστα φέρεται να έδωσε σημαντικά στοιχεία που οδήγησαν στα μέλη του κυκλώματος.

Στοιχεία έδωσε και η ίδια η ανήλικη όπως και τα άλλα κορίτσια που είχαν πέσει θύματα των τεσσάρων συλληφθέντων. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο από τα θύματα ήταν θύματα και άλλου κυκλώματος μαστροπείας αυτού της Λορέλας που είχε εξαρθρωθεί το περασμένο φθινόπωρο.

Οι συλλήψεις

Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα μια 25χρονη, ένας 25χρονος, ένας 54χρονος και μια 21χρονη για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Η 25χρονη συνελήφθη και για διακίνηση ναρκωτικών βάσει του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της.

Η δημιουργία, η δράση και οι ρόλοι του κυκλώματος

Η 25χρονη από το καλοκαίρι του 2023 βρήκε επτά ανήλικα κορίτσια που είχαν συμπληρώσει τα 14 έτη, αφού τις είχε προσεγγίσει φιλικά, κλείνοντας συναντήσεις με «πελάτες», που ασελγούσαν σε βάρος τους σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις συναντήσεις η 25χρονη λάμβανε μέρος των χρημάτων και πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα σημεία συνάντησης. Ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις αντί χρημάτων προμήθευε το θύματα με ναρκωτικές ουσίες.

Ο 25χρονος και 54χρονος υποστήριζαν τη μεταφορά και παράδοση των κοριτσιών στα ξενοδοχεία με τη χρήση των οχημάτων τους.

Η 21χρονη προήγαγε στη γενετήσια εκμετάλλευση μία εκ των ανήλικων κοριτσιών, έχοντας λάβει μέρος των χρημάτων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική και μετέπειτα στην ανακριτική αρχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ