ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Προκαταρκτική εξέταση για τα νεκρά ελάφια στο δημοτικό ελαφοκομείο του Ροδινιού

Ρόδος: Προκαταρκτική εξέταση για τα νεκρά ελάφια στο δημοτικό ελαφοκομείο του Ροδινιού

Ελάφι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Ryan Sun

 Προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση τυχόν τελέσεως των αδικημάτων της κακοποίησης ζώου και της παραβάσεως καθήκοντος παρήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κα Αιμιλία Σοφία Μέρη. .

Αφορμή όπως ανφέρει η dimokratiki.gr ήταν τα όσα σοκαριστικά είδαν τον φως της δημοσιότητας αρχικώς από τα social media, με νεκρά ελάφια στο ελαφοκομείο του δήμου Ρόδου, στο πάρκο του Ροδινιού.

Εικόνες τραγικές που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, με τους πολίτες να είναι οργισμένοι στο θλιβερό θέαμα.

Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έδωσε συγκεκριμένα έγγραφη παραγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου, που διενεργούσε ήδη από την Κυριακή προκαταρκτική εξέταση με προφορική παραγγελία.

Ζητήθηκε ειδικότερα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης να ληφθούν καταθέσεις από επιτελείς της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, από μέλη της Φιλοζωικής Ρόδου και να προσκομιστούν σε έγχρωμα αντίγραφα φωτογραφίες από τα νεκρά ζώα και τις συνθήκες διαβίωσης των όσων διαβιούσαν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.

Σχετικά θα καταθέσει και αστυνομικός του ΑΤ Ρόδου που μετέβη στο σημείο και είδε την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί.

Επιπλέον ζητήθηκε αυτοψία από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους αρμοδίους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της δημοτικής αρχής Ρόδου.

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία έλαβε σήμερα δείγματα και ενήργησε ταχύτατα ενώ θα ενημερώσει δεόντως την Εισαγγελία στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της στο Facebook η πρόεδρος της Φιλοζωικής Ρόδου κ. Γιούλα Διμέλη έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την κατάσταση στο Ελαφοκομείο.

Οι φρικιαστικές εικόνες έχουν προκαλέσει αποτροπιασμό αλλά και την παρέμβαση φιλοζωικών συλλόγων και ομάδων από όλη την Ελλάδα, που ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για τη βελτίωση της κατάστασης και την προστασία των ελαφιών του Ελαφοκομείου.

Οι εικόνες πάντως έχουν προκαλέσει οργή όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά σε πανελλαδικό. Η ροδιακή κοινωνία, παρακολουθεί αποσβολωμένη τις εξελίξεις απαιτώντας να αποδοθούν ευθύνες και επιπλέον να προστατευθούν άμεσα τα ελάφια που ζουν υπό αυτές τις συνθήκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ