Τέμπη: Διαφοροποιούνται από δήλωση του προέδρου δύο μέλη της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών
Από την πρόσφατη δημόσια δήλωση του προέδρου της Ένωσης Παναγιώτη Δανιά για τη διερεύνηση των αιτιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών διαφοροποιούνται δύο τακτικά μέλη της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών.
Αναλυτικά όσα αναφέρουν στη σχετική δήλωσή τους:
«Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Βασίλης Φαϊτάς και Βανέσσα-Παναγιώτα Ντέγκα δηλώνουμε ότι η δημόσια τοποθέτηση του Προέδρου της Ένωσης Παναγιώτη Δανιά κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Λάουρα Κοβέσι, σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, δεν εξυπηρετεί την υπόθεση της αναζήτησης της αλήθειας, σε μια περίοδο που οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν παραβιάσεις του κράτους δικαίου και συγκαλύψεις.
Η δήλωση αυτή, απαξιωτική για την απώλεια των συγγενών των θυμάτων, δεν απηχεί τη θέση των διοικητικών δικαστών, που στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για πλήρη διελεύκανση του εγκλήματος και απόδοση όλων των ευθυνών που προκύπτουν».
Τη δήλωση υπογράφουν οι Βασίλης Φαϊτάς, Εφέτης ΔΔ και η Βανέσσα-Παναγιώτα Ντέγκα, Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ένωση Εισαγγελέων για Κολωνό: Ανησυχητική η λεκτική βαρβαρότητα σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης
Θεσσαλονίκη: Εικοσάχρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω να κλέβει ρεύμα από στύλο ηλεκτροδότησης
11:05
Ηράκλειο: Κακουργηματικές διώξεις σε δύο ανηλίκους που παρέσυραν και εγκατάλειψαν 36χρονη πεζή
10:59
Νεκρός 42χρονος σε τροχαίο στη δυτική Θεσσαλονίκη - Σοβαρά τραυματίας 41χρονος
10:54
Κολυδάς: Κορυφώνεται η ζέστη τέλη Ιουνίου - Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα οι υψηλότερες τιμές
10:48