ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Πισπιρίγκου: Καταθέτει ο Μάνος Δασκαλάκης - Μέτρα προστασίας ζητά η δικηγόρος του

Δίκη Πισπιρίγκου: Καταθέτει ο Μάνος Δασκαλάκης - Μέτρα προστασίας ζητά η δικηγόρος του
Ο Μάνος Δασκαλάκης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Mε την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη συνεχίζεται η δίκη για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, Μαλένας και Ίριδας, ενώ σε διπλανή αίθουσα, όπου παρευρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου αγορεύει ο συνήγορος υπεράσπισής της, Αλέξης Κούγιας ζητώντας να κηρυχθεί αθώα για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης τους Τζωρτζίνας.

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας (22/3) η δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη επανήλθε στο φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο πρώην συζύγων που είχε σημειωθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση.

«Είχαμε ένα δυσάρεστο γεγονός με μια αήθη επίθεση από την κατηγορούμενη προς τον κ. Δασκαλάκη. Τη σταμάτησαν από το να χιμήξει στον μάρτυρα και ζητούμε να ληφθούν μέτρα από το δικαστήριο σας προκειμένου να διασφαλιστεί η ψυχική και σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που έρχονται εδώ», ανάφερε η δικηγόρος με την πρόεδρο να απαντά πως «εντός της αίθουσας είναι αυτονόητη η προστασία. Εκτός θα πρέπει να ρυθμιστεί από τη συνοδεία, σε κάθε περίπτωση θα μεριμνήσουμε».

Η συνεδρίαση συνεχίζεται με ερωτήσεις της έδρας προς τον Μάνο Δασκαλάκη.

Πρόεδρος: Η δερματίτιδα στην Ίριδα ποτέ διαπιστώθηκε;

Μάρτυρας: Δέκα ημέρες πριν και πήγαμε στην παιδίατρο και μας έδωσε αλοιφή.

Πρόεδρος: Είπατε μια ημέρα πριν το θάνατο της Ίριδας δεν μιλήσατε με την κατηγορούμενη αλλά φαίνεται να έχετε μιλήσει 51 δευτερόλεπτα και μετά έγινε κλήση στο 166. Τι είπατε στο τηλεφώνημα; Ενημερωθήκατε για το παιδί.

Μάρτυρας: Όχι δεν μου είπε κάτι. Υπήρχε ένταση σίγουρα. Ήταν εκείνες οι ημέρες που ήταν το κλίμα έντονο.

Η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ρώτησε τον Μάνο Δασκαλάκη για το πανάκι που βρέθηκε στο κρεβατάκι του βρέφους, αλλά και για τη συμπεριφορά της κατηγορούμενης μετά το θάνατο της Ίριδας.

«Την ημέρα του θανάτου της Ίριδας ήταν πολλά άτομα στο σπίτι. Δεν ήταν όλη την ημέρα στα πατώματα. Υπήρχαν ώρες που ξέσπαγε. Έμαθα ότι έπαιρνε τη θεία μου και της έλεγε να με πείσουν να μείνω στο σπίτι και η θεία μου της έλεγε «έχεις χάσει ένα παιδί, μη κοιτάς το Μάνο», αποκρίθηκε ο μάρτυρας.

Εισαγγελέας: Το περίφημο πανάκι γιατί το δίνατε στο παιδί; Επειδή είπατε αρχικά ότι το δίνατε για να παίζει και δεν το απλώνατε.

Μάρτυρας: Αρχικά για να παίζει, ήταν το παιχνίδι του.

Εισαγγελέας: Η ιατροδικαστής Τσιώλα στην πρώτη της κατάθεση λέει ότι βρέθηκε αίμα στο πανάκι μπορεί να είναι από το πνευμονικό οίδημα του παιδιού, επειδή το πανάκι ήταν κάτω από το κεφάλι, άρα το δίνατε για να παίζει ή το βάζετε δίπλα;

Μάρτυρας: Το βράδυ το βάζαμε δίπλα στο μαξιλάρι.

Εισαγγελέας: Αν η κατηγορουμένη έβαλε το πανάκι στο στόμα του παιδιού για να το σκοτώσει, γιατί το άφησε εκεί; Εύλογο το ερώτημα; Μπορούσε να δει τις κηλίδες; Τι συνθήκες επικρατούσαν;

Μάρτυρας: Ήταν σκοτάδι, υπήρχε ένα μικρό φωτάκι, αλλά ήταν κλειστά τα παντζούρια και ήταν σκοτεινά.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ