ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

25η Μαρτίου: Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας
Μαθητές παρελαύνουν κρατώντας την ελληνική σημαία μπροστά στονΑγνωστο Στρατιώτη, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) η μαθητική παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 που πραγματοποιήθηκε παρουσία επισήμων νωρίτερα.

Μικροί και μεγάλοι μαθητές, σπουδαστές, πρόσκοποι και οδηγοί παρέλασαν σήμερα μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Parelasi Mathites Shmaia Suntagma 25 Martiou

Παρέλαση μαθητών, σπουδαστών και προσκόπων μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Αθήνα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Μετά την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από εκπροσώπους της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.

Pierrakakis Kuriakos Stefani Agnostos Stratiotis

O υπ. Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

INTIME NEWS/ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Το κέντρο της Αθήνας παρέμεινε κλειστό από τις 10:00 το πρωί, ενώ τέθηκαν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Kuriakos Pierrakakis Parelasi Suntagma

Ο υπ. Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης μπροστά πό το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, λίγο πριν ξεκινήσει η μαθητκή παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Στη σημερινή παρέλαση συμμετείχαν 229 σχολεία από το δήμο της Αθήνας. Συμμετείχε επίσης και ένα σχολείο από τα Καλάβρυτα που άνοιξε την παρέλαση με ένα λάβαρο της Ελληνικής Επανάστασης.

Mathites Parelasi 25 martiou Suntagma

Παρέλαση μαθητών, σπουδαστών και προσκόπων μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Αθήνα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα

ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΊΝΗΣ / EUROKINISSI
ÌÁÈÇÔÉÊÇ ÐÁÑÅËÁÓÇ ÃÉÁ ÔÏÍ ÅÏÑÔÁÓÌÏ ÔÇÓ ÅÐÅÔÅÉÏÕ ÔÇÓ 25çò ÌÁÑÔÉÏÕ 1821 <br><br> ÐÑÏÅÔÏÉÌÁÓÉÁ ÌÁÈÇÔÙÍ ÓÔÏ ×ÙÑÏ ÔÏÕ ÆÁÐÐÅÉÏÕ

Προετοιμασία μαθητών ντυμένων με παραδοσιακές στολές στο χώρο του Ζαππείου, λίγο πριν την παρέλαση γι ατην επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821

INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα συμμετείχε φέτος, για πρώτη φορά, η διάσημη Φιλαρμονική της Κέρκυρας «Μάντζαρος», προσκεκλημένη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Parelasi Mathites 25 Martiou Suntagma

Παρέλαση μαθητών, σπουδαστών και προσκόπων μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Αθήνα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα

ΓΙΑΝΝΗΣINTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παράλληλα την Κυριακή 24 Μαρτίου, η Φιλαρμονική της Κέρκυρας θα συμμετάσχει στη μουσική εκδήλωση που θα διοργανώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής θα εκτελεστούν έργα με θέμα την Ελληνική Επανάσταση.

Suntagma Parelasi Fularmoniki 25 Martiou

Και η Φιλαρμονική στην παρ΄'ελαση γιατην πεέτειο της 25ης Μαρτίου

Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi


Η Φιλαρμονική της Κέρκυρας «Μάντζαρος» θα συμπράξει με τη μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

PARELASI SUNTAGMA 25 martiou SHMAIA

Παιδιά με ελληνικές σημαίες έχουν κατακλύσει το Σύνταγμα με αφορμή την εορταστική μαθητική παρέλαση για την αυριανή επέτειο της 25ης Μαρτίου

INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας η τροχαία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες ισχύουν από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της μαθητικής παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Συγκεκριμένα η τροχαία έχει ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των παρελάσεων για την 25η Μαρτίου.

Τι έχει ανακοινωθεί από την τροχαία για κλειστούς δρόμους

Για την Κυριακή 24/3 (μαθητική παρέλαση) έχει ανακοινωθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από τις 10:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων, καθώς και απαγόρευση της στάσης & στάθμευσης, από τις 06:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων στους ακόλουθους δρόμους:

  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη και της Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλατεία Συντάγματος.
  • Βασιλέως Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
  • Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λεωφόρος Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθανάσιου Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλατεία Συντάγματος.

Επί της ουσίας, απαγορεύεται στους παραπάνω δρόμους η κυκλοφορία από τις 10:00 το πρωί έως το τέλος των εκδηλώσεων, και απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση από τις 06:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων.

Την Δευτέρα 25 Μαρτίου

Επιπλέον από την Τροχαία επισημαίνεται ότι και την Δευτέρα 25 Μαρτίου, θα διεξαχθούν μαθητικές παρελάσεις σε Δήμους της Αττικής όπου θα υπάρχουν αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με κλειστούς δρόμους.

Στη σχετική ανακοίνωση η Τροχαία αναφέρει:

«Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων».

Πως θα λειτουργήσουν Μετρό και Τραμ

  • Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:

    Ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα», με εντολή της ΕΛΑΣ θα κλείσει την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου από τις 8 το πρωί μέχρι το πέρας των παρελάσεων και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.

    Τα δρομολόγια του τραμ στη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη-Σύνταγμα» θα έχουν προσωρινά τερματικό σταθμό την Κυριακή 24/3 από τις 10 το πρωί τη στάση «Λ. Βουλιαγμένης» και τη Δευτέρα 25/03 από την έναρξη λειτουργίας τη στάση «Φιξ» μέχρι το πέρας των παρελάσεων.
  • Στη Γραμμή 7 «Καλαμάκι – Αγία Τριάδα Πειραιά» τη Δευτέρα 25/03 τα δρομολόγια θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Σεφ» από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ