ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: Με την εντυπωσιακή παρέλαση κορυφώθηκαν οι εορτασμοί - Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών»

25η Μαρτίου: Με την εντυπωσιακή παρέλαση κορυφώθηκαν οι εορτασμοί - Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών»

Η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Πλήθος κόσμου, παρά τον συννεφιασμένο καιρό, έσπευσε στο κέντρο της Αθήνας για να παρακολουθήσει τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Την παρέλαση των πεζοπόρων τμημάτων στις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 1821 άνοιξε η Προεδρική Φρουρά. Προηγήθηκε η Σημαία και ακολούθησε ο Λόχος Ευζώνων.

Παρήλασαν πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμημα, καθώς και αεροπορικά μέσα, προξενώντας ρίγη συγκίνησης σε μικρούς και μεγάλους.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε σε μικρούς και μεγάλους η στιγμή διέλευσης των αναπήρων πολέμου, εκείνων που θυσίασαν την σωματική τους ακεραιότητα για την ελευθερία.

Τον Αττικό ουρανό «κόσμησαν» τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale, F-4 PHANTOM και M-346, ενώ την πρώτη τους επετειακή διέλευση πραγματοποίησαν αεροσκάφη Supermarine Spitfire.

Από τα πλέον εντυπωσιακά πληρώματα της παρέλασης ήταν εκείνη των οχημάτων του Μηχανοκίνητου Πεζικού.

Το Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης (ΤΟΜΑ) MARDER 1A3 είναι γερμανικής προέλευσης και αποκτήθηκε το 2022 από τον Ελληνικό Στρατό για να αποτελέσει το κύριο όχημα μάχης του Πεζικού.

Το Μηχανοκίνητο Πεζικό, που αποτελεί τον πλέον αποφασιστικό παράγοντα επιτυχίας στο πεδίο της μάχης µε την πολυπλοκότητα των αποστολών που μπορεί να αναλάβει.

Της παρέλασης προηγήθηκαν οι εθιμοτυπικοί 21 κανονιοβολισμοί στον Λυκαβηττό, που έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα των εορταστικών εκδηλώσεων και η έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

shmaia, akropolh

Η έπαρσ της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

INTIME NEWS / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στη συνέχεια τελέστηκε η πανηγυρική επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β’, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Κανονικά η κυκλοφορία στο κέντρο

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας διεξάγεται κανονικά πλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο, λόγω της στρατιωτικής παρέλασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ