ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό πύρινο μέτωπο σε Εύβοια και Ερυθρές Αττικής

Διπλό πύρινο μέτωπο σε Εύβοια και Ερυθρές Αττικής
Πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την Λίμνη στην Βόρεια Εύβοια ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μεγάλο πύρινο μέτωπο αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στη βόρεια Εύβοια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, βρίσκεται αυτή την ώρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και παρακολουθεί την εξέλιξη της επιχείρησης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση της περιοχής Φαράκλα και έχει φτάσει νότια της Λίμνης Ευβοίας, όπως ανέφερε πριν από λίγο στο ΑΠΕ, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, ενώ επισήμανε πως δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους έχουν αποτρεφωθεί, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε ένα ξενοδοχείο κοντά στη θάλασσα αλλά και η Μονή Γαλατάκη.

xenodoxeio evoia

Φλόγες έχουν πλησιάσει το ξενοδοχείο Kaminos Resort κοντά στη Λίμνη στη Βόρεια Εύβοια - ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, ενώ αυτή τη στιγμή επιχειρούν για την κατάσβεσή της 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 44 ατόμων και τμήμα 30 στρατιωτών, 2 υδροφόρα οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ακόμη ένα πύρινο μέτωπο αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στις Ερυθρές Αττικής, σε αγροτική έκταση. 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα επιχειρούν επί τόπου. Λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα η πυροσβεστική ανακοίνωσε πως η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή για τον φόβο αναζωπυρώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ