ΕΛΛΑΔΑ

Διπλός σεισμός 5,7 και 4,3 Ρίχτερ στις Στροφάδες ανοιχτά της Μεσσηνίας

Διπλός σεισμός 5,7 και 4,3 Ρίχτερ στις Στροφάδες ανοιχτά της Μεσσηνίας

Η αποτύπωση του σεισμού

GEIN

Διπλός σεισμός σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (29/3) στις Στροφάδες. Οι δύο ισχυρότατοι σεισμοί είχαν μέγεθος 5,7 και 4,3 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού σημειώθηκε 14 χιλιόμετρα Ανατολικά των Στροφάδων και έχει εστιακό βάθος 21,4.

strofades, seismos, seismikh donhsh

Η αποτύπωση του σεισμού

GEIN

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν βγει για λόγους ασφαλείας στους δρόμους. Υπενθυμίζεται ότι, η περιοχή του Πύργου είχε πληγεί από τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις το 1993.

Ο δεύτερος σεισμός είχε επίκεντρο 16 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά των Στροφάδων και εστιακό βάθος 26,9 χιλιομέτρων.

seismos, seismikh donhsh

Η αποτύπωση του σεισμού

GEIN

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως έχουν προκληθεί ζημιές και στο Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως.

Λέκκας στο CNN Greece: Ζημιές στο Μοναστήρι στις Στροφάδες από τον σεισμό - Δεν εμπνέει ανησυχία

Στο Μοναστήρι των Στροφάδων είναι οι μόνες ζημιές που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, όπως δήλωσε στο CNN Greece ο καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Επισημαίνει όμως ότι με τα δεδομένα που διαθέτουν ο σεισμό δεν εμπνέει ανησυχία και δεν εκτιμάται πως θα υπάρξει συνέχεια.

Διευκρινίζοντας τις αναθεωρήσεις, στις οποίες έχει προβεί το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο καθηγητής τονίζει πως «ο μεγάλος σεισμός είχε μέγεθος 5,7 με επίκεντρο στο πελαγος και Βορειανατολικά στις Στροφάδες, πάνω στο ελληνικό τόξο».

Παράλληλα, αναφέρει πως δεν σημειώθηκαν προβλήματα στον χερσαίο χώρο, ήταν όμως αισθητός σε όλη τη δυτική Ελλάδα.

Δήμαρχος Καλαμάτας: Έχουμε να ζήσουμε τέτοιο σεισμό από το 1986

«Έχουμε να ζήσουμε τέτοιο μεγάλο σεισμό από το 1986» δήλωσε στο CNN Greece ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, μιλώντας για τους σεισμούς 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκαν στις Στροφάδες. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος έχουν ενημερωθεί και σπεύδουν στην περιοχή οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού, προκειμένου να καταγραφούν τυχόν ζημιές.

«Το θετικό είναι ο σεισμός δεν σημειώθηκε κοντά σε ρήγματα, οπότε δεν αναμένεται να επηρεάσει την ευρύτερη περιοχή» σημείωσε.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές ζημιές, όπως τόνισε «πέρα από την πτώση ορισμένων σοβάδων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ