ΕΛΛΑΔΑ

Επενδυτικός «πυρετός» στον ελληνικό τουρισμό

Επενδυτικός «πυρετός» στον ελληνικό τουρισμό

Το «μπαράζ» των τουριστικών επενδύσεων στη χώρα μας συνεχίζεται, με νέες ξενοδοχειακές μονάδες να ανοίγουν το προσεχές διάστημα στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές, επιβεβαιώνοντας εκ νέου τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού που συνεχίζει να αποτελεί «πόλο» έλξης για τους επενδυτές.  

Εν όψει της θερινής περιόδου κάνουν ντεμπούτο νέα ξενοδοχεία, τόσο από brands που έχουν ήδη παρουσία στην Ελλάδα αλλά και από καινούρια εμπορικά σήματα που εισέρχονται στην εγχώρια αγορά. Στο επίκεντρο, τους αμέσως επόμενους μήνες βρίσκονται, όπως είναι φυσικό κατά κύριο λόγο, τα νησιά.

Οι νέες αφίξεις στα νησιά

Πρεμιέρα αναμένεται να κάνει τον Μάιο στη Τζιά το νέο 5άστερο ξενοδοχείο με κατοικίες «One&Only Kea Island», που θα αποτελέσει το δεύτερο της αλυσίδας στη χώρα μας, μετά το «One & Only Aesthesis» στη Γλυφάδα.

Στη Μύκονο, ντεμπούτο θα κάνει το «Deos by Myconian Collection», το οποίο θα βρίσκεται σε λόφο πάνω από την πόλη του νησιού, καθώς επίσης και το δεύτερο θέρετρο της Numo Hotels & Resorts στην παραλία του Καλαφάτη. Παράλληλα, στη Σαντορίνη τις πόρτες του θα ανοίξει το 5άστερο «Santo Mine Oia Suites» του ομίλου Metaxa Hospitality Group, καθώς και το «Domes Novos Santorini» αποτελώντας τη νέα προσθήκη της Domes Resorts.

Στην Κρήτη, νέα άφιξη για το φετινό καλοκαίρι θα αποτελέσει το «Intercontinental Resort Crete» στον Άγιο Νικόλαο, ενώ στη Χερσόνησο του Ηρακλείου θα ανοίξει τις πόρτες του το «Elios Hill» της MK Hotel Collection.

Πολυτελείς αφίξεις αναμένονται για τη θερινή σεζόν και σε Τήνο και Φολέγανδρο. Συγκεκριμένα, στην Τήνo θα ανοίξει τις πόρτες του το πρώτο πολυτελές boutique ξενοδοχείο «Odera Tinos», στην παραλία Βουρνή, ενώ στη Φολέγανδρο, αντίστοιχα, το 5άστερο «Gundari Resort» υπό τη διαχείριση της HotelBrain.

Στην Πάτμο από την άλλη, ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του ο όμιλος της Marriott με το brand The Luxury Collection στο «Patmos Aktis Suites & Spa», το ξενοδοχείο που βρίσκεται υπό την ομπρέλα του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap (SMERC).

Πέρα των νησιών, στη Χαλκιδική -και την περιοχή Σάνη- ντεμπούτο στην ελληνική αγορά κάνει το brand Zoëtry Wellness & Spa Resorts από τη Hyatt Hotels Corporation, με το 5άστερο all-inclusive resort «Zoëtry Halkidiki». Θα αποτελέσει, μάλιστα, το δεύτερο Zoëtry Wellness & Spa Resort της Inclusive Collection στο ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο της World of Hyatt.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα του CNN Greece για τον τουρισμό ΕΔΩ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ