Πισπιρίγκου: Ισόβια κάθειρξη προτείνει η Εισαγγελέας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Στο Εφετείο συνοδεία αστυνομικών η Ρούλα Πισπιρίγκου
Νίκος Ραζής / CNN GreeceΙσόβια κάθειρξη πρότεινε η Εισαγγελέας για την Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία με ισχυρή δόση κεταμίνης της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.
«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική, οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» τόνισε μεταξύ άλλων στην πρότασή της προς το δικαστήριο η εισαγγελέας.
Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία αποφάσισε την ενοχή της μητέρα από την Πάτρα και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού της στις 11 Απριλίου 2021. Η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε ψύχραιμη χωρίς να αντιδράσει την απόφαση επί της ενοχής της.
Δικαστές και ένορκοι συντάχθηκαν με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, η οποία υπήρξε καταπέλτης ζητώντας από τους δικαστές να την κηρύξουν ένοχη, όπως κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.
«Η Τζωρτζίνα μια ατυχία είχε στη μικρή ζωή της να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην πολύωρη αγόρευση της η εισαγγελέας.
Ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε ότι δεν θα ζητήσει ελαφρυντικά για την εντολέα του.
Αυτή την ώρα το δικαστήριο βρίσκεται σε διακοπή και θα ακολουθήσει η πρόταση της εισαγγελέως επί της ποινής η οποία βάσει της απόφασης μπορεί να είναι ισόβια και επιπλέον 15 έτη κάθειρξη.
«Σεβαστή η απόφαση, ακόμα πιο σεβαστά τα δικαιώματα της κατηγορουμένης» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας ενώ έκανε γνωστό πως θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Μελόνι: Eργαζόμαστε για την αναβολή της διάσκεψης Mercosur
20:00
Ιταλία: Εισιτήριο δύο ευρώ για την διάσημη Φοντάνα ντι Τρέβι από την 1η Φεβρουαρίου 2026
19:50
Γαλλία: Κουκουλοφόροι απήγαγαν και ανάγκασαν ένα ζευγάρι να τους μεταφέρει 8 εκατ. ευρώ σε crypto
19:40
ΗΠΑ: Αναστολή παροχής βίζας μέσω λοταρίας - Τι έγινε με τον δράστη του πανεπιστημίου Μπράουν
19:29