ΕΛΛΑΔΑ

Άνθιμος για την εισβολή αντιεξουσιαστών: Κατέστρεψαν ό,τι μπορούσαν

Άνθιμος για την εισβολή αντιεξουσιαστών: Κατέστρεψαν ό,τι μπορούσαν
Στιγμιότυπο από την ομιλία του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου Υου Tube

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος σχολίασε με καυστικό τρόπο την εισβολή αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διέκοψαν τη Θεία Λειτουργία και πέταξαν έντυπο υλικό διαμαρτυρίας κατά των αστυνομικών επιχειρήσεων που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες για την εκκένωση κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης στο κήρυγμά του από το ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου ιερουργούσε σήμερα είπε μεταξύ άλλων πως το λόγο έχει τώρα η δικαιοσύνη:

«...Δεν μπορεί να το βάλει ο νους μου. Γιατί την ώρα που εμείς εδώ λειτουργούσαμε πήγαν 25- 30 άνθρωποι από τους αναρχικούς μπήκαν και ότι μπόρεσαν χάλασαν στο ναό, στο Μητροπολιτικό μας ναό, τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά. Είναι από αυτούς που και προχθές έκαναν άλλες σχετικές ενέργειες. Πρόκειται για ένα θέμα καθαρά λελυμμένο (σ.σ το κτήριο που είχαν καταλάβει οι αντιεξουσιαστές και ανήκει στη μητρόπολη), από τη δικαιοσύνη. (Το κτήριο) που ανήκει στην Εκκλησία της Θεσσαλονίκης, έχουν τη διάθεση να το καταστρέψουν για να μην πραγματοποιηθεί τίποτα από αυτό που θέλουμε για να υπηρετήσουμε τους ανθρώπους και ιδίως τους ασθενείς και τους απόρους».

Εξηγώντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό είπε:

«Μπήκαν περίπου σήμερα για περίπου 30 – 35. Ότι μπόρεσαν έσπασαν. Ότι μπόρεσαν κατέστρεψαν. Οι νεοκόροι δεν μπορούσαν να αντισταθούν. Η αστυνομία πρόλαβε συνέβαλε μερικούς. Καταλαβαίνετε ποια μορφή δίδει στην κοινωνία μας και στον τόπο μας. Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα σας το λέω που ηλικία μου δεν είναι πολύ μεγάλη. Κατάλαβα τον κόσμο πρώτη φορά 5 -6 ετών όταν μπήκαν οι Γερμανοί και κατέλαβαν την Ελλάδα και ξέρω τι θα πει καταστροφή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ