ΕΛΛΑΔΑ

Λέκκας για σεισμό στις Στροφάδες: Ήταν ο κύριος - Η κατάσταση εκτονώνεται

Λέκκας για σεισμό στις Στροφάδες: Ήταν ο κύριος - Η κατάσταση εκτονώνεται

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας

INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για τον σεισμό των 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες, Παρασκευή 29/03, ανατολικά των Στροφάδων στη Μεσσηνία, μίλησε σήμερα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

«Με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται ότι ήταν ο κύριος σεισμός. Υπήρξε ένα σύνολο μετασεισμών μετά το 5,7. Βλέπουμε ότι ηρεμεί η κατάσταση, εκτονώνεται. Έστω κι αν είχαμε μεγαλύτερο σεισμό δεν θα είχαμε επιπτώσεις επειδή το επίκεντρο είναι πολύ μακριά από κατοικημένες περιοχές», τόνισε ο σεισμολόγος μιλώντας στο OPEN.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Λέκκας, ένας μεγαλύτερος σεισμός στη συγκεκριμένη περιοχή δεν θα είχε επιπτώσεις και δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία. «Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Όλα πήγαν καλά», είπε.

«Υπάρχει εύλογος προβληματισμός και μια διαφορετική άποψη. Δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Ο στόχος μου είναι να συγκλίνουν οι απόψεις. Αυτό κάνουμε μέσω των επιτροπών. Είναι αυτή η περιοχή υψηλής σεισμικότητας αλλά ευτυχώς τα ρήγματα αυτά είναι μακριά από τις πόλεις. Σε πολύ μεγάλη απόσταση», τόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Όταν ρωτήθηκε για ποια περιοχή της Ελλάδας τον ανησυχεί περισσότερο εκείνος δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα αλλά εξήγησε ότι σε κάθε περιοχή πρέπει να υπάρχει σεισμική ασφάλεια, πρωτοβάθμιος έλεγχος και συγκεκριμένες επιχειρησιακές δράσεις. «Μέσα από αυτή τη διαδικασία είμαστε πιο ισχυροί και πιο έτοιμοι» ανέφερε ο κ. Λέκκας.

Τέλος σχετικά με τον σεισμό, η Κωνσταντινούπολη είναι ένα τεράστιο θέμα που αφορά την Τουρκία κατά κύριο λόγο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ