ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Στα χέρια των αρχών ο διαρρήκτης με το ποδήλατο - Πάνω από 20.000 ευρώ η λεία του

Κατερίνη: Στα χέρια των αρχών ο διαρρήκτης με το ποδήλατο - Πάνω από 20.000 ευρώ η λεία του
INTIME

Στην εξιχνίαση δώδεκα διαρρήξεων σε μονοκατοικίες στην Κατερίνη προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, ταυτοποιώντας παράλληλα και τον δράστη που χρησιμοποιούσε για τις «επισκέψεις» στα θύματα του, ποδήλατο.

Ο δράστης των κλοπών διαρρήξεων έχει ταυτοποιηθεί και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Από τα στοιχεία που συνέλλεξαν οι αρχές διαπιστώθηκε ότι ο δράστης επιβαίνοντας σε ποδήλατο, εντόπιζε κατοικίες που απουσίαζαν οι ένοικοι και παραβιάζοντας τις πόρτες ή τα παράθυρα, αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2024, διαπιστώθηκε ότι διέπραξε 12 διαρρήξεις σε μονοκατοικίες στην Κατερίνη, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.550 ευρώ, καθώς και κοσμήματα, ρολόγια, αρώματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 19.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Στο σπίτι του συλληφθέντα σε περιοχή της Πιερίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ και μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους.

Επίσης κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, αρώματα, εργαλεία και άλλα αντικείμενα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ