1η Απριλίου: Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας - Τι δεν επιτρέπεται
Από την προσεχή Δευτέρα 1η Απριλίου αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας με τους παραβάτες να κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινές.
Σύμφωνα με την Αστυνομική Διάταξη, οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας κατά τη θερινή περίοδο είναι από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.
Αυτές λοιπόν τις ώρες που είναι κοινής ησυχίας δεν επιτρέπονται οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο.
Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
Επίσης δεν επιτρέπεται η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
Ακόμη τις ώρες κοινής ησυχίας απαγορεύονται τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
Επιπλέον οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
Τέλος δεν επιτρέπεται η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.
Η CrediaBank συνοδοιπόρος Ελλήνων αθλητών στη διαδρομή προς την κορυφή
17:21
Έκτακτη ενημέρωση Κικίλια την Παρασκευή (6/2) στη Βουλή για την τραγωδία στη Χίο
17:20
Μητσοτάκης σε «Foreign Policy»: Συμφέρει Ευρώπη και ΗΠΑ μια win - win σχέση σε οικονομία και άμυνα
17:12
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στις 7 και 8 Φεβρουαρίου λόγω εκτέλεσης έργων
17:05