ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινη κόλαση στην Εύβοια - Προς εκκένωση η Λίμνη (aud)

Πύρινη κόλαση στην Εύβοια - Προς εκκένωση η Λίμνη (aud)
EUROKINISSI

Σε πανικό βρίσκονται οι κάτοικοι και οι παραθεριστές στη Λίμνη Ευβοίας καθώς οι φλόγες πλησιάζουν πλέον απειλητικά την κατοικημένη περιοχή.

Όπως είπε στο CNN Greece η αντιδήμαρχος της περιοχής, Ελένη Γεωργάκαινα, η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στο γυμνάσιο του χωριού και είναι θέμα χρόνου να πλησιάσει και στα πρώτα σπίτια.

Αρκετοί από τους κατοίκους αναζητούν τρόπο να απομακρυνθούν από την περιοχή, ενώ η πυροσβεστική έχει συγκεντρώσει εκεί το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών της για να αντιμετωπίσει το πύρινο μέτωπο που καίει για δεύτερη μέρα.

Επί τόπου βρίσκονται 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, 44 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ αναμένονται και άλλα 20 από τη Θεσσαλονίκη, 30 στρατιώτες, 5 ελικόπτερα, 5 αεροσκάφη, 7 σκαπτικά μηχανήματα και 11 υδροφόρες.

13686723 606351219546847 956049319266210041 n

Facebook

Ο φόβος των επιτελών της πυροσβεστικής είναι τόσο η ένταση των ανέμων όσο και το ότι μέσα σε λίγες ώρες τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα θα σταματήσουν να κάνουν ρίψεις νερού.

Τα περισσότερα σημεία του πύρινου μετώπου είναι εξαιρετικά δύσβατα και οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να φτάσουν με αποτέλεσμα εκεί οι φλόγες να συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.

Η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι έχει ήδη κάψει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και καλλιεργειών, ενώ χθες το βράδυ εκκενώθηκε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, ενώ κρίθηκε σκόπιμο να απομακρυνθούν και οι μοναχές από τη Μονή Γαλατάκη, οι οποίες ωστόσο αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από το μοναστήρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ