ΕΛΛΑΔΑ

Ζωγράφου: Οι αντιεξουσιαστές ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση

Ζωγράφου: Οι αντιεξουσιαστές ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση

Ένα από τα καμμένα αυτοκίνητα στου Ζωγράφου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε σχολικά λεωφορεία, ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 14/3 στου Ζωγράφου, ανέλαβε ο αντιεξουσιαστικός χώρος με κείμενο στην ιστοσελίδα indymedia.

Στο κείμενο αναφέρεται συγκεκριμένα ότι: «Κάθε σχολείο, κάθε πανεπιστήμιο και κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα εν γένει θα έπρεπε να γίνει στάχτη.»

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά είχαν καεί πέντε σχολικά λεωφορεία, έξι ΙΧ αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα τρία κάηκαν ολοσχερώς και άλλα τρία υπέστησαν ζημιές, και τρεις μοτοσικλέτες.

Στην ανακοίνωσή, μεταξύ άλλων αναφέρεται:«ο τρόπος διδασκαλίας είναι πλήρως τυποποιημένος και αποστειρωμένος, αποκομμένος από τη βιωματική εμπειρία, προσανατολισμένος στην ευημερία του τεχνοβιομηχανικού συστήματος.

Κάθε ίχνος πρωτοβουλίας και δημιουργικότητας εξουδετερώνεται δυσχεραίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη και την όξυνση της κριτικής σκέψης. Ένας ακόμη στόχος του εκπαιδευτικού συστήματος είναι η δόμηση προσωπικοτήτων εξ’ ολοκλήρου εναρμονισμένων με τα κανονιστικά πρότυπα και τις νόρμες η οποία υλοποιείται μέσω του διπόλου τιμωρίας-επιβράβευσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ