Ανεξέλεγκτη για τρίτη μέρα η φωτιά στα Πιέρια Όρη - Κατευθύνεται σε Κοζάνη
Ανανεώθηκε:
Συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη, για τρίτη ημέρα, η φωτιά που ξέσπασε στα Πιέρια Όρη το πρωί της Κυριακής στην περιοχή «Σαρακατσάνα», με την πύρινη λαίλαπα να κατευθύνεται πλέον προς την Κοζάνη.
Η φωτιά στο μεγαλύτερο μέρος της είναι έρπουσα καίγοντας νεκρή καύσιμη ύλη και φυλλώματα.
Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, το ανάγλυφο της περιοχής που χαρακτηρίζεται από έντονες κλίσεις, αλλά και η πλούσια φυτοκάλυψη, δυσκολεύουν το έργο οριοθέτησης της περιμέτρου.
Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 26 οχήματα καθώς η Ομάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Ο.Σ.μη.Ε.Α.) της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας.
Επιπλέον στην περιοχή επιχειρεί ένα ελικόπτερο ενώ από το απόγευμα της Δευτέρας επιχειρεί και ένα αεροσκάφος CL415.
Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κατερίνη: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μάχη με τις φλόγες στην Σαρακατσάνα, στα Πιέρια Όρη
SPONSORED
Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ και κάνναβης στα Ιωάννινα – Συνελήφθη 19χρονος
14:52
Τουρισμός: 15 ερωταπαντήσεις για το νέο Χωροταξικό - Μέχρι 100 κλίνες στα επιβαρυμένα νησιά, τι αλλάζει στις παράκτιες περιοχές
14:42
Στάρμερ: «Έχουν άδικο όσοι με αμφισβητούν» - Υπόσχεται να παραμείνει στην πρωθυπουργία
14:42
Τροχαία: 214 παραβάσεις έδειξαν οι έλεγχοι για τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αττική σε διάστημα 4 ημερών
14:37