ΕΛΛΑΔΑ

Gov.gr Wallet: Πάνω από 105.200 «απέκτησαν» ψηφιακό πορτοφόλι τον Μάρτιο

Gov.gr Wallet: Πάνω από 105.200 «απέκτησαν» ψηφιακό πορτοφόλι τον Μάρτιο

Το Gov.gr Wallet, που συγκεντρώνει ψηφιακά αντίγραφα της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό μας τηλέφωνο. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/STR

Τον Μάρτιο 105.237 χιλιάδες πολίτες κατέβασαν το gov.gr wallet, ενώ σε 1.877.032 υπολογίζεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχει αποκτήσει ψηφιακό πορτοφόλι από την «πρεμιέρα» της εφαρμογής τον Ιούλιο του 2022.

Προϋπόθεση για την απόκτηση της εφαρμογής είναι η εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ). Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα, τις τελευταίες 30 ημέρες 220.361 άτομα καταχώρησαν τα στοιχεία τους, ενώ από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το ΕΜΕπ να λειτουργεί παραγωγικά τον Μάρτιο του 2021 και έως σήμερα, έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους 4.019.851 πολίτες.

Όπως έχει αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης «θεωρώ, λοιπόν, πολύ σημαντικό όλοι όσοι δεν το έχουν ήδη κάνει, να εγγραφούν σήμερα κιόλας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, το emep.gov.gr και (κλικ εδώ). Είναι μια απλή διαδικασία, αλλά ένα σημαντικό προαπαιτούμενο, για να χρησιμοποιούμε όλα εκείνα τα εργαλεία που κάνουν την καθημερινότητά μας ακόμα πιο φιλική, πιο εύκολη και σίγουρα χωρίς γραφειοκρατία, ούτε καν ψηφιακή».

Ποια είναι η διαδικασία για να καταχωρίσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας για να είναι διαθέσιμα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σας με το δημόσιο;

  • Δηλώστε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου και θα λάβετε κωδικό μιας χρήσης με SMS για την επαλήθευση κατοχής του.
  • Επιβεβαιώστε την κατοχή του αριθμού του κινητού σας τηλεφώνου μέσω χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ή παρόχου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Σημείωση: Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, πρέπει να επισκεφθείτε ένα Κ.Ε.Π. Εναλλακτικά, αν είστε κάτοικος εξωτερικού, μπορείτε να επισκεφθείτε την οικεία προξενική αρχή.

  • Συμπληρώστε τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Θα λάβετε:

  • κωδικό μιας χρήσης με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό σας για την επιβεβαίωση δήλωσης των στοιχείων σας
  • σύνδεσμο επιβεβαίωσης στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο για την επιβεβαίωση του email σας.

Θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου
  • την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email)

Κάθε αριθμός τηλεφώνου μπορεί να δηλωθεί μόνο μία φορά.

Η ηλεκτρονική καταχώριση και η ηλεκτρονική ενημέρωση των στοιχείων επικοινωνίας σας στο ΕΜΕπ επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.

Σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων επικοινωνίας οφείλουν να ενημερώσουν το ΕΜΕπ μέσα σε 30 ημέρες από τη μεταβολή τους. Το ιστορικό μεταβολών των στοιχείων σας στο ΕΜΕπ διατηρείται για 7 χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ