ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 28χρονης: Έρευνα για την απόπειρα αυτοκτονίας του δράστη - Η ψυχιατρική γνωμάτευση

Δολοφονία 28χρονης: Έρευνα για την απόπειρα αυτοκτονίας του δράστη - Η ψυχιατρική γνωμάτευση

Φωτογραφίες του θύματος της δολοφονίας έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων

INTIME NEWS

Έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας των φυλακών μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε ο 39χρονος που δολοφόνησε την 28χρονη πρώην σύντροφό του έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Ο 39χρονος νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου «Αττικόν» μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε. Στο μεταξύ, θεωρείται θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών στους αστυνομικούς από τους οποίους ζήτησε βοήθεια το θύμα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται πως ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων δεν είχε ενημέρωση από τον αξιωματικό υπηρεσίας και επομένως δεν φαίνεται να έχει άμεσα ευθύνη.

Είχε ενημερωθεί η υποδιοικητής και Επόπτρια Δυτικής Αττικής εκείνη τη νύχτα, η οποία φαίνεται να έχει και τη βαρύτερη ευθύνη εκ της θέσεώς της. Η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι άμεσα να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν.

Γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η ΕΔΕ, χωρίς όμως ακόμα να είναι απολύτως σίγουρο, καθώς ενδεχομένως να κληθούν και άλλοι αξιωματικοί να καταθέσουν ή να υποστηρίξουν εμπλεκόμενοι να χρειαστούν και συμπληρωματικές καταθέσεις.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος

Νοσηλευμένος, σε κρίσιμη κατάσταση, παραμένει στο νοσοκομείο «Αττικόν» βρίσκεται ο 39χρονος προφυλακισμένος δράστης που σκότωσε την 28χρονη Κυριακή έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρνων.

Τα ξημερώματα της Κυριακής ο 39χρονος ο οποίος βρισκόταν σε κελί μαζί με τρεις ακόμη κρατουμένους, έφυγε από το κρεβάτι του, πήγε στο μπάνιο του κελιού, έβγαλε τους επιδέσμους που είχαν τοποθετήσει οι γιατροί στο κεφάλι και το λαιμό του, και μετατρέποντας τους σε βρόχο, επιχείρησε να απαγχονιστεί, στηρίζοντάς τους σε μια βίδα της σωλήνωσης της τουαλέτας.

Κατά τη διάρκεια όμως της απόπειρας ο άνδρας υπέστη καρδιακή ανακοπή, έχασε τις αισθήσεις του και έμεινε ακίνητος σε καθιστή θέση δίπλα στο ντους. Στη συνέχεια εντοπίστηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αμέσως εφαρμόστηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν και να αναλάβουν οι γιατροί της φυλακής. Οι γιατροί διαπίστωσαν έλλειψη σφυγμού, του παρέσχαν τις πρώτες βοήθειες με Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και ανέκτησαν το σφυγμό του ενώ στη συνέχεια διακόμιστηκε στο «Αττικόν» Νοσοκομείο Χαϊδαρίου, στη Μονάδα όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Η γνωμάτευση των ψυχιάτρων

Όπως είναι γνωστό ο άνδρας υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση – συνεδρία, από δύο ψυχιάτρους πραγματογνώμονες, κατόπιν σχετικής εντολής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν αναγκαία η λήψη απόφασης τοποθέτησής του στο Ψυχιατρείο Φυλακών Κορυδαλλού αντί θαλάμου κράτησης. Τα αποτελέσματα – γνωματεύσεις των εξετάσεων σύμφωνα με πληροφορίες ήταν αρνητικά ως προς το ερώτημα αυτό.

Συγκεκριμένα η μία γνωμάτευση αναφέρει ότι ήταν συνεργάσιμος, διατηρούσε βλεμματική επαφή, απαντούσε με σαφήνεια στις ερωτήσεις, ήταν σχετικά προσανατολισμένος χωροχρονικά, χωρίς διαταραχές αντίληψης ούτε ψευδαισθήσεις, ούτε μνημονικές γνωστικές διαταραχές, παρουσίαζε επιλεκτική αμνησία, ”δονούμενο” συναίσθημα και ευχές θανάτου, χωρίς όμως ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό.

Η δεύτερη ορίζει ότι ο άνδρας εμφανίζει σταθερή κλινική εικόνα με παρορμητικές και χειριστικές συμπεριφορές.

Συνεχίζεται η ΕΔΕ

Ως προς την έρευνα στο αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, μετά από πενθήμερη προθεσμία που πήραν όλοι οι εμπλεκόμενοι που έχουν απομακρυνθεί από τη θέση τους, καλούνται σε καταθέσεις.

Αυτό που φαίνεται από την ως τώρα διαδικασία είναι ότι ο διοικητής του τμήματος Αγίων Αναργύρων δεν είχε ενημερωθεί από τον αξιωματικό υπηρεσίας και άρα δεν είχε άμεση ευθύνη.

Είχε ενημερωθεί η Υποδιοικητής και Επόπτρια Δυτικής Αττικής εκείνη την νύχτα, η οποία φαίνεται να έχει και την βαρύτερη ευθύνη εκ της θέσεώς της

Η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι άμεσα να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν.

Γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η ΕΔΕ, χωρίς όμως ακόμα να είναι απολύτως σίγουρο, καθώς ενδεχομένως να κληθούν και άλλοι αξιωματικοί να καταθέσουν ή να υποστηρίξουν εμπλεκόμενοι να χρειαστούν και συμπληρωματικές καταθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ