ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: «Δώρα ζωής» πρόσφερε 55χρονη γυναίκα με τον θάνατο της

Ηράκλειο: «Δώρα ζωής» πρόσφερε 55χρονη γυναίκα με τον θάνατο της

Ομάδα γιατρών στο χειρουργείο 

Pixabay (φωτογραφία αρχείου)

Ζωή με τον θάνατο της πρόσφερε σε τρεις ανθρώπους -σε Κρήτη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη- μια 55χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου τις τελευταίες ημέρες.

Η 55χρονη γυναίκα κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρή με την οικογένεια της να παίρνει την μεγάλη απόφαση να δωρίσει τα όργανα της.

Νεφροί, ήπαρ και κερατοειδείς, μεταμοσχεύθηκαν σε τρεις συμβατούς ανθρώπους που ανέμεναν στη λίστα μεταμοσχεύσεων του ΕΟΜ.

Η ανακοίνωση του Βενιζελείου

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων που προσφέρθηκαν από 55χρονη δότρια, τα ξημερώματα του Σαββάτου 06/04/2024. Η δότρια νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου όπου και διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός της θάνατος.

Η Διοίκηση του Γ.Ν. « ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ» εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια της και την ευχαριστεί για την μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή, μέσα από τη δωρεά οργάνων, σε συνανθρώπους μας.

Ευχαριστεί επίσης το προσωπικό της ΜΕΘ, το Αναισθησιολογικό Τμήμα, την ομάδα του Χειρουργείου για την άριστη συνεργασία και πραγματοποίηση όλων των διαδικασιών της δωρεάς οργάνων, καθώς και τις Χειρουργικές ομάδες του Ευαγγελισμού για την αφαίρεση των νεφρών, του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για την αφαίρεση του ήπατος και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) για την αφαίρεση των κερατοειδών.

Ο γενικός συντονισμός έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) , της ομάδας διαχείρισης δωρεάς οργάνων του νοσοκομείου και της τοπικής συντονίστριας μεταμοσχεύσεων Ηρακλείου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ