ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιές: Σε ετοιμότητα και σήμερα Πυροσβεστική - Αμέλεια δείχνουν τα στοιχεία

Πυρκαγιές: Σε ετοιμότητα και σήμερα Πυροσβεστική - Αμέλεια δείχνουν τα στοιχεία

Φωτογραφία αρχείου από εναέρια κατάσβεση πυρκαγιών

INTIME NEWS / ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και σήμερα, Τρίτη (9/4) τόσο η Πολιτική Προστασία όσο και η Πυροσβεστική για την εκδήλωση πυρκαγιών, λόγω των ισχυρών ανέμων και των συνθηκών ξηρασίας που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες. 

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, συνολικά 70 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα, ενώ το περασμένο Σαββατοκύριακο οι δυνάμεις πυρόσβεσης κλήθηκαν και αντιμετώπισαν 159 δασικές πυρκαγιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκαν κυρίως από αμέλεια: από καύσεις σε κλαδιά ή σε καλλιέργειες.

Οι αρμόδιοι συστήνουν- εκ νέου- στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

«Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών», επισημαίνει η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της.

Λόγω των βοριάδων οι οποίοι μέχρι και σήμερα Τρίτη θα φτάνουν τα 8 μποφόρ οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε ετοιμότητα στις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Κρήτης, Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Συλλήψεις και επιβολή προστίμων έγιναν σε Μεσσηνία, Ηλεία, Λακωνία, Πέλλα, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Αττική, Θάσο, Βοιωτία, Κεφαλονιά, Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Κιλκίς και Κόρινθο για την πρόκληση πυρκαγιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ