ΕΛΛΑΔΑ

Αίγιο: Ανήλικοι εξωσχολικοί έστησαν καρτέρι και χτύπησαν 17χρονο μαθητή ΕΠΑΛ

Αίγιο: Ανήλικοι εξωσχολικοί έστησαν καρτέρι και χτύπησαν 17χρονο μαθητή ΕΠΑΛ

Περιπολικό έξω από σχολείο

ΙΝΤΙΜΕ (φωτογραφία αρχείου)

Θύμα ξυλοδαρμού δύο ανήλικων ατόμων έπεσε 17χρονος μαθητής του ΕΠΑΛ Λυκείου στο Αίγιο, το μεσημέρι της Τρίτης 9 Απριλίου.

Το βίαιο επεισόδιο που προκάλεσε την επέμβαση της αστυνομίας εκτυλίχθηκε χθες το μεσημέρι έξω από το σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ του Αιγίου, με τις αρχές να ερευνούν τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις και ξυλοδαρμούς από ανήλικους εξωσχολικούς δράστες.

Σύμφωνα με το aigiovoice το περιστατικό, -με βάση τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί- ξεκίνησε το πρωί όταν ένας 17χρονος μαθητής από την Ακράτα που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο προαύλιο του σχολείου, δέχθηκε εξύβριση με απειλές από έναν 15χρονο Αιγιώτη που βρέθηκε έξω από το σχολικό συγκρότημα.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας στο σχόλασμα ο 15χρονος είχε στήσει καρτέρι μαζί με νεαρό συνεργό του, στον 17χρονο, τον κυνήγησε μέχρι τη στάση του λεωφορείου, τον έριξε κάτω και τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια ο 17χρονος επέστρεψε χτυπημένος μέσα στο σχολείο και ζήτησε τελικά βοήθεια από τους καθηγητές ενώ οι δύο εξωσχολικοί διέφυγαν πιθανότατα προς την Πάτρα.

Τον 17χρονο παρέλαβε ο πατέρας του και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Από την αστυνομία ερευνάται η συμμετοχή των δύο εξωσχολικών και σε παρόμοιο επεισόδιο στο ίδιο σχολείο, προ 20ημέρου, με θύμα άλλο μαθητή.

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι εκφοβισμοί στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ είναι σχεδόν καθημερινοί με τους εξωσχολικούς, ανήλικους, δράστες, να έχουν ανοίξει κάποιο προηγούμενο με παιδιά του σχολείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ