ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Πυρκαγιά στο ιστορικό κέντρο - Άμεση η επέμβαση της πυροσβεστικής

Μυτιλήνη: Πυρκαγιά στο ιστορικό κέντρο - Άμεση η επέμβαση της πυροσβεστικής
Κατάσβεση πυρκαγιάς σε διατηρητέο αρχοντικό του 19ου αιώνα στην οδό Κομνηνάκη.στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης  ΑΠΕ = ΜΠΕ

Τον κίνδυνο εκτεταμένης πυρκαγιάς στο ιστορικό κέντρο της πόλης της  Μυτιλήνης, αποσόβησε το μεσημέρι της Τετάρτης (10/4) η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού, σε διατηρητέο κλειστό σπίτι του 19ου αιώνα στην οδό Κομνηνάκη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ η φωτιά ξέσπασε στις 2 το μεσημέρι από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, αν και περίοικοι αναφέρουν ότι άκουσαν φωνές μέσα από το σπίτι, από κάποιους που θεωρείται ότι είχαν παραβιάσει την είσοδό του και είχαν μπει μέσα σε αυτό.

Σύντομα η φωτιά επεκτάθηκε στους πάνω ορόφους που είναι χτισμένοι με ξύλινο σκελετό, με κίνδυνο αυτή να επεκταθεί στα γύρω, παλιά επίσης, σπίτια.

Μέχρι νωρίς το απόγευμα, τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έδωσαν μάχες με τις φλόγες, αποτρέποντας την επέκταση της φωτιάς και τελικά πετυχαίνοντας την κατάσβεση της.

MYTILHNH PYROSBESTES PYRKAGIA

Τα κτήρια σε αυτήν την περιοχή της Μυτιλήνης όπου ξέσπασε η πυρκαγιά έχουν κηρυχθεί από το 1985 διατηρητέα ως προστατευόμενο οικιστικό σύνολο

ΑΠΕ = ΜΠΕ

Τα κτήρια σε αυτήν την περιοχή της Μυτιλήνης έχουν κηρυχθεί από το 1985 διατηρητέα ως προστατευόμενο οικιστικό σύνολο. Σε αυτό δε βρίσκονται πολλές επιχειρήσεις εστίασης και τουριστικά καταλύματα αλλά και κατοικίες, όλες σε κτίσματα του τέλους του 19ου ή των αρχών του 20ου αιώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ