ΕΛΛΑΔΑ

Ενδοοικογενειακή βία: 356 περιστατικά καταγγέλθηκαν μέσα σε τρεις μέρες

Ενδοοικογενειακή βία: 356 περιστατικά καταγγέλθηκαν μέσα σε τρεις μέρες
PIXABAY (φωτογραφία αρχείου)

Σοκαριστικά είναι τα νούμερα των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφονται και καταγγέλλονται στην αστυνομία.

Μόνο το τριήμερο 9 έως 11 Απριλίου, 356 θύματα, κυρίως γυναίκες, κατήγγειλαν εφιαλτικές καταστάσεις, ζητώντας προστασία, με την αστυνομία να προχωρά σε συνολικά 180 συλλήψεις, ενώ τρεις γυναίκες ζήτησαν προστασία σε ασφαλές κατάλυμα.

Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο των εργασιών του δεύτερου συνεδρίου ιατροδικαστικής – ψυχοϊατροδικαστικής που άρχισε στη Θεσσαλονίκη. Δικαστικοί, νομικοί και άλλοι επιστήμονες ανάλυσαν την αυξητική τάση των περιστατικών καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης.

Το συνέδριο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΑΠΘ, με τίτλο: «Ιατροδικαστική-Ψυχιατροδικαστική», σε συνεργασία με την Ελληνική Ψυχιατροδικαστική Εταιρεία ασχολείται επίσης με την έμφυλη βία, την κακοποίηση ανηλίκων, τον εκφοβισμό στο σχολείο ή στο χώρο εργασίας, την οπαδική βία και με άλλα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία και συχνά προβληματίζουν ως προς τον τρόπο διαχείρισής τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ