Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο 60χρονους - Διακινούσαν χιλιάδες λαθραία πακέτα με τσιγάρα
Ανανεώθηκε:
Χειροπέδες σε δύο άτομα πέρασαν οι αστυνομικοί στη θεσσαλονλικη για λαθρεμπόριο τσιγάρων (φωτογραφία αρχείου)
INTIME NEWS / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΚΚΑΣΕτοιμοι να διοχετεύσουν στην αγορά από 2.300 λαθραία πακέτα τσιγάρα ήταν δύο ηλικιωμένοι, τους πρόλαβαν όμως οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν δύο άτομα, ηλικίας 68 και 66 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι εντοπίσθηκαν μεσημεριανές ώρες χθες (12-04-2024) στην περιοχή των Αμπελοκήπων, να έχουν σταθμεύσει δύο αυτοκίνητα και να μεταφέρουν από το ένα στο άλλο χαρτοκιβώτια, τα οποία, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι περιείχαν λαθραία καπνικά προϊόντα.
Συνολικά, στην κατοχή των συλληφθέντων, εντός των οχημάτων, καθώς και σε κατ’ οίκον έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 2.342 πακέτα τσιγάρα και 5 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν διέθεταν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου και το χρηματικό ποσό των 690 ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά τους.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στοναρμόδιο Εισαγγελέα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Κατάσχεση 4.800 καπνικών προϊόντων - Δύο συλλήψεις για λαθρεμπόριο
Χειροπέδες σε πέντα άτομα στο «Ελ. Βενιζέλος» για λαθραία τσιγάρα
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων για εμπόριο λαθραίων τσιγάρων και καπνικών προϊόντων
Aυξήσεις στα διόδια από 1η Ιανουαρίου 2026 - Πόσο θα κοστίζουν οι βασικοί αυτοκινητόδρομοι
09:09
«Τέλος χρόνου» για τα Τέλη Κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμερα
09:00
Χωρίς ρεύμα πάνω από 30.000 νοικοκυριά στο Μπουένος Άιρες - «Έπεσε» το δίκτυο λόγω μεγάλης ζήτησης (vid)
08:52
Πότε πρέπει να αποκτούν δικό τους κινητό τα παιδιά; Επιστήμονες έχουν την απάντηση
08:43