Θεσσαλονίκη: Ξεπερνούν τα 100 εργατικά ατυχήματα την τελευταία τριετία
Εργάτες σε επιχείρηση
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)Περισσότερα από 100 εργατικά ατυχήματα έχουν καταγραφεί την τελευταία τριετία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με τους εκπροσώπους των εργατικών σωματείων να κάνουν λόγο για δραματική αύξηση αυτών.
Εργατικά σωματεία από τους χώρους της οικοδομής, της καθαριότητας τους δήμους, του επισιτισμού και του τουρισμού, με αφορμή τα εργατικά δυστυχήματα, που έχουν αυξηθεί έδωσαν έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Οι εκπρόσωποι εργαζομένων τόνισαν ότι η πολύωρη εργασία πέραν του οκταώρου λόγω των χαμηλών μισθών, η δουλειά σε ηλικία, που θα έπρεπε να έχουν συνταξιοδοτηθεί, η έλλειψη ελέγχων για τα μέτρα ασφαλείας είναι κάποιες από τις αιτίες των εργατικών ατυχημάτων, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι.
Τέλος τα εργατικά σωματεία κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 17 Απριλίου.
SPONSORED
«Αβέβαιο αν μεταλλάχθηκε το στέλεχος του χανταϊού», λέει η υπουργός Υγείας της Γαλλίας
18:38
Από τον Πάρνωνα, μέχρι τη Ζήρεια: Οι 19 νέες περιοχές που θωρακίζονται στη νέα περιβαλλοντική μελέτη
18:31
Ληστεία στην Τιθορέα: Οι «χειρουργικές» κινήσεις των δραστών - Κατασχέθηκαν καλάσνικοφ και υποπολυβόλο Scorpion (vids)
18:20
«Αυτός ο κόσμος δεν είναι πια για μένα»: Το συγκλονιστικό σημείωμα της 17χρονης που έπεσε στο κενό με τη φίλη της στην Ηλιούπολη (vid)
18:09