ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έριξε άγκυρα το μεγαλύτερο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων που έχει εξυπηρετήσει ποτέ ο ΟΛΘ

Θεσσαλονίκη: Έριξε άγκυρα το μεγαλύτερο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων που έχει εξυπηρετήσει ποτέ ο ΟΛΘ

Το πλοίο «APL DETROIT» (2014) υπό σημαίας Σιγκαπούρης έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονλικης από την Αλεξάνδρεια και θα καταλήξει στη Νότια Κορέα.

ΑΠΕ

To μεγαλύτερο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων που έχει φτάσει ποτέ στη Θεσσαλονίκη, υποδέχθηκε στις 7 το πρωί το λιμάνι της πόλης, δίνοντας νέο ρεκόρ δυναμικότητας πλοίου εμπορευματοκιβωτίων που ελλιμενίζεται στον Θερμαϊκό.

Σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), πρόκειται για το πλοίο «APL DETROIT», έτους κατασκευής 2014 και σημαίας Σιγκαπούρης, που έχει ξεκινήσει το ταξίδι του στις 27 Μαρτίου από τον λιμένα της Αλεξάνδρειας και αναμένεται να το ολοκληρώσει στις 12 Ιουνίου, με τελικό προορισμό τη Νότια Κορέα.

PLOIO-THESALONIKH APL DETROIT

Το πλοίο «APL DETROIT» (2014) υπό σημαίας Σιγκαπούρης έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από την Αλεξάνδρεια και θα καταλήξει στη Νότια Κορέα.

ΑΠΕ

Η χωρητικότητα του συγκεκριμένου πλοίου είναι 9.326 TEU (σ.σ. ισοδύναμη μονάδα είκοσι ποδιών ή ένα τυποποιημένο εμπορευματοκιβώτιο αποστολής μήκους 6,1 μέτρων), σχεδόν 40% μεγαλύτερη αυτής που είχε καταγραφεί μέχρι σήμερα στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα Θεσσαλονίκης, και το συνολικό μήκος του 328,2 μέτρα.

Πριν από την άφιξη του «APL DETROIT», το μεγαλύτερο πλοίο που κατέπλευσε στο παρελθόν ήταν το «MSC STELLA», στις 13 Ιουνίου 2022, χωρητικότητας 6.724 TEU και συνολικού μήκους 304 μέτρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ