ΕΛΛΑΔΑ

Η ολυμπιακή φλόγα ξεκινά το ταξίδι της για το Παρίσι - Λαμπερή τελετή στην Αρχαία Ολυμπία

Η ολυμπιακή φλόγα ξεκινά το ταξίδι της για το Παρίσι - Λαμπερή τελετή στην Αρχαία Ολυμπία

Η τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM

Η ολυμπιακή φλόγα ανάβει την Τρίτη (16/4) για μία ακόμη φορά στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας για να ξεκινήσει το ταξίδι της που θα την φέρει στον τελικό της προορισμό στο Παρίσι παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας αλλά και επίσημων προσκεκλημένων. 

Παρούσα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, και η ηγεσία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Τόμας Μπαχ, αλλά και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), Σπύρος Καπράλος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

proedros olympiaki floga

H πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Αρχαία Ολυμπία

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Πρωθιέρεια που ανέλαβε το έργο να κάνει την αφή στα ερείπια του ηλικίας 2.600 ετών ναού της Ήρας, η Μαίρη Μηνά. Ερμηνεύτρια του Ολυμπιακού Ύμνου είναι η κορυφαία μέτζο-σοπράνο Τζόις ΝτιΝτονάτο.

Η Ολυμπιακή Φλόγα, λίγο μετά τις 12:15, δεν άναψε με τον παραδοσιακό τρόπο, από τις ακτίνες του ήλιου, αφού δεν το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες (συννεφιά), αλλά για το άναμμα της δάδας χρησιμοποιήθηκε η βοήθεια της εφεδρικής φλόγας που κρατήθηκε από χθες.

Πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Χρυσός Ολυμπιονίκης στους Αγώνες της Ιαπωνίας Στέφανος Ντούσκος.

olympiaki floga ntouskos

Ο πρώτος λαμπαδηδρόμος Στέφανος Ντούσκος

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

ΔΗΜΟΦΙΛΗ