ΕΛΛΑΔΑ

Ο Στεφανάκος επιτέθηκε στον Τσοχατζόπουλο μέσα στο κελί του (aud)

Ο Στεφανάκος επιτέθηκε στον Τσοχατζόπουλο μέσα στο κελί του (aud)

Θύμα επίθεσης φέρεται να έπεσε μέσα στη φυλακή ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος. Όπως αναφέρει στο CNN Greece ο δικηγόρος του κ. Τσοχατζόπουλου, για το επεισόδιο το οποίο έλαβε χώρα προχθές, έχει γίνει αναφορά στη διεύθυνση και την εισαγγελία των φυλακών και στο υπ. Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το επεισόδιο δεν έχει τόσο μεγάλο μέγεθος, όπως ειπώθηκε, ενώ ο κ. Τσοχατζόπουλος –όπως είπε ο δικηγόρος του- δεν θέλει να μιλήσει για αυτό.

Επί της ουσίας, ο δικηγόρος του Α. Τσοχατζόπουλου διαψεύδει τις πληροφορίες περί "ξυλοδαρμού" και κάνει λόγο για ένα απλό περιστατικό. Εντούτοις το υπ. Δικαιοσύνης διεξάγει δύο παράλληλες έρευνες για το περιστατικό.

Και ο συνήγορος του Βασίλη Στεφανάκου, διαψεύδει το δημοσίευμα, το οποίο χαρακτηρίζει "λιβελλογράφημα" και "ρυπαρογράφημα", ενώ όπως αναφέρει θα καταθέσει μήνυση κατά των υπευθύνων του εν λόγω δημοσιεύματος.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Καπερνάρος υπογραμμίζει ότι το επίμαχο κείμενο, είναι «προσβλητικότατο για την προσωπικότητα του εντολέα του και κοροϊδευτικότατο για τους αναγνώστες του εντύπου» και επισημαίνει ότι «ο σκοπός του λιβελλογραφήματος αυτού είναι γνωστός μόνο στους υπευθύνους της σύνταξης και δημοσίευσής του, καθώς και η σκοπιμότητα που εξυπηρετούν».

Ακόμη, ο κ. Καπερνάρος αναφέρει ότι επισκέφθηκε στη φυλακή τον πελάτη του και του ανατέθηκε η σύνταξη και κατάθεση έγκλησης και αγωγής κατά των υπευθύνων του εν λόγω ρυπαρογραφήματος.

 

Το επίμαχο δημοσίευμα

Σύμφωνα, όμως, με την εφημερίδα «Έθνος» ο κ. Τσοχατζόπουλος δέχτηκε επίθεση από τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο. Το περιστατικό έγινε το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης ενώ όλα φαίνεται να ξεκίνησαν από ασήμαντη αφορμή. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι ο Άκης Τσοζατζόπουλος είναι καλά στην υγεία του ενώ πριν από δύο ημέρες δέχθηκε την επίσκεψη της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη.

Παρ' όλα αυτά η επίθεση που φέρεται να δέχθηκε αξιολογείται από ορισμένες πηγές ως "ιδιαιτέρως σοβαρό περιστατικό", όχι μόνο λόγω των πρωταγωνιστών αλλά και λόγω ότι οι πληροφορίες γι' αυτό αποκαλύπτουν για μία ακόμα φορά τη στενή διασύνδεση κατηγορουμένων για τρομιοκρατική δράση με ποινικούς που εκτίουν πολύχρονες ποινές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει για το περιστατικό και μετά το δημοσίευμα, ο 77άχρονος πρώην υπουργός διαμαρτυρήθηκε για τα φώτα που έμεναν ανοιχτά στο κελί του στη ΣΤ' Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού που θεωρείται ότι είναι η VIP Πτέρυγα. Ο πρώην υπουργός άριχσε να φωνάζει διότι τα φώτα, όχι μόνο έμεναν ανοικτά αλλά και κάποιοι έπαιζαν με αυτά αναβοσβήνοντάς τα. Την ώρα που εκείνος διαμαρτυρήθηκε, ο Βασίλης Στεφανάκος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, όρμησε και έσπρωξε δυνατά τον Άκη Τσοχατζόπουλο λέγοντάς του δυνατά: "Τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα;". Ο πρώην υπουργός έπεσε στο πάτωμα ενώ αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης υπήρξαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Παράλληλα, όπως ανεπισήμως έγινε γνωστό, την ώρα της επίθεσης μαζί με τον Στεφανάκο βρισκόταν και ένας κρατούμενος για συμμετοχή στην ομάδα "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς"

Ο Α. Τσοχατζόπουλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών όπου εξετάστηκε από γιατρούς χωρίς να προκύψει κάτι σοβαρό.

Συμφώνα με κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ήδη, διενεργούνται δύο πειθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες. Η πρώτη από την Εισαγγελία Πειραιά, σχετικά με το εάν υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν και η δεύτερη είναι πειθαρχική έρευνα που διεξάγεται από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για πιθανές ευθύνες κρατούμενων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ