Θεσσαλονίκη: Αθώος φοιτητής για ρίψη πυρσού σε αστυνομικούς στο ΑΠΘ
Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Φωτογραφία αρχείου)
ΑΠΕ-ΜΠΕΑθώος κρίθηκε φοιτητής που είχε παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία ότι τον Απρίλιο του 2022 πέταξε έναν πυρσό σε αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν την υπό ανέγερση Βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, όπου στεγαζόταν επί σειρά ετών η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».
Ο 25χρονος (σήμερα) είχε ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές Αρχές ένα 24ωρο μετά το περιστατικό, με βάση τον σωματότυπο και τον ρουχισμό του. Ο ίδιος πάντως από την πρώτη στιγμή δήλωνε ότι δεν έχει σχέση με το επεισόδιο.
Καταθέτοντας ως μάρτυρας στο δικαστήριο, αστυνομικός εξέφρασε πάντως επιφυλάξεις για το εάν πρόκειται για τον δράστη.
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον αθώωσε τελικά για τις πράξεις της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της εξύβρισης, οι οποίες τού αποδίδονταν.
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη φωτιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής - Από αέρος επιχειρούν επτά εναέρια
16:13
Στο νοσοκομείο Χανίων βρέφος 17 ημερών με σοβαρά τραύματα - Συνελήφθη η 18χρονη μητέρα του
16:13
Το Allwyn Forward στο πλευρό 19 νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θέλουν να αναπτυχθούν
16:08
Με τις πιστωτικές κάρτες Visa της Πειραιώς, ζήσε μία VIP εμπειρία ταχύτητας στο Las Vegas
16:07