Το δάσος της Δαδιάς επισκέφθηκε ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε Μαργαρίτης Σχοινάς
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου στον Έβρο
ΑΠΕ ΜΠΕΤο Κέντρο Ενημέρωσης του Δάσους της Δαδιάς επισκέφθηκε την Πέμπτη (18/4) ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη.
Ο κ. Μαργαρίτης ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού, όπως και για τις προσπάθειες αντιμετώπισης τους.
Στο δάσος της Δαδιάς έχουν καταγραφεί 36 είδη αρπακτικών πουλιών, από τα 39 που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη, με πιο χαρακτηριστικό αυτό του Μαυρόγυπα.
Ειδικά για να μην χαθεί ο Μαυρόγυπας από τη Δαδιά, επειδή καταστράφηκαν οι φωλιές του από τις πυρκαγιές, τοποθετήθηκαν 15 τεχνητές φωλιές μέσα στο δάσος.
Μέσα στο δάσος της Δαδιάς έχουν μείνει άκαυστες νησίδες, οι οποίες αναμένεται να συμβάλουν στη φυσική αναγέννηση του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μαργαρίτης Σχοινάς στο συνέδριο της ΝΔ: Η Ευρώπη χρειάζεται Κυριάκο και Ούρσουλα
Σχοινάς: Αποτέλεσμα πολυετούς δουλειάς η συμφωνία με την Αίγυπτο
Ανθρωπιστική κρίση στο Μπουρούντι: Οκτώ θάνατοι προσφύγων από χολέρα
08:49
Πέθανε ο ηθοποιός Πατ Φιν - Γνωστός από τα Φιλαράκια και το Seinfeld (pic)
08:37
Κατερίνη: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε οδηγός Ι.Χ μετά από σύγκρουση με άλλο όχημα
08:25
Πάπας για τα Χριστούγεννα: «Δεν υπάρχει χώρος για τον Θεό, αν δεν υπάρχει χώρος για τον άνθρωπο»
08:14