Το δάσος της Δαδιάς επισκέφθηκε ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε Μαργαρίτης Σχοινάς
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου στον Έβρο
ΑΠΕ ΜΠΕΤο Κέντρο Ενημέρωσης του Δάσους της Δαδιάς επισκέφθηκε την Πέμπτη (18/4) ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη.
Ο κ. Μαργαρίτης ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού, όπως και για τις προσπάθειες αντιμετώπισης τους.
Στο δάσος της Δαδιάς έχουν καταγραφεί 36 είδη αρπακτικών πουλιών, από τα 39 που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη, με πιο χαρακτηριστικό αυτό του Μαυρόγυπα.
Ειδικά για να μην χαθεί ο Μαυρόγυπας από τη Δαδιά, επειδή καταστράφηκαν οι φωλιές του από τις πυρκαγιές, τοποθετήθηκαν 15 τεχνητές φωλιές μέσα στο δάσος.
Μέσα στο δάσος της Δαδιάς έχουν μείνει άκαυστες νησίδες, οι οποίες αναμένεται να συμβάλουν στη φυσική αναγέννηση του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μαργαρίτης Σχοινάς στο συνέδριο της ΝΔ: Η Ευρώπη χρειάζεται Κυριάκο και Ούρσουλα
Σχοινάς: Αποτέλεσμα πολυετούς δουλειάς η συμφωνία με την Αίγυπτο
Ονδούρα: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο υποστηριζόμενος από τον Τραμπ, Νάσρι Ασφούρα
10:41
Hellenic Train: Ενισχύονται τα δρομολόγια του Οδοντωτού από σήμερα λόγω εορτών
10:28
Συντριβή Falcon 50 στην Τουρκία: Χωριό γλίτωσε για 30 δευτερόλεπτα την καταστροφή
10:16
Η πριγκίπισσα Κέιτ και η Σαρλότ ερμηνεύουν ντουέτο στο πιάνο για χριστουγεννιάτικη συναυλία (vid)
10:03