ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς: «Καθαρίζει» τις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής

Χαρδαλιάς: «Καθαρίζει» τις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής

Ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς

INTIME NEWS ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Στην αλλαγή πόστου πενήντα εργαζομένων σε επτά διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών, προχώρησε με αστραπιαίες διαδικασίες ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

Η συγκεκριμένη απόφαση μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς ο περιφερειάρχης αρκετές φορές έχει δηλώσει ότι θα σπάσει πάση θυσία αυτό το ιδιότυπο καθεστώς το οποίο επικρατούσε για χρόνια διασύροντας το κύρος της Περιφέρειας και προκαλώντας την οργή της κοινωνίας.

Στόχος του περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά να βάλει τάξη σε μια υπηρεσία που έχει δώσει πολλά αρνητικά δείγματα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης.

Έτσι, με αστραπιαίες διαδικασίες και οι επτά διευθυντές της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών άλλαξαν θέσεις.

Όσοι βαρύνονται με εκκρεμή πειθαρχικά παραπτώματα μετατέθηκαν σε άλλες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ενώ όσοι επιβαρύνονται με κατηγορίες για ποινικά παραπτώματα τέθηκαν σε αργία, ακόμα και σε περιπτώσεις που η γνωμοδότηση της προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου ήταν αρνητική.

Στην ίδια κατεύθυνση, μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις 20 τμηματάρχες, από τους οποίους οι έξι για άλλες υπηρεσίες, καθώς αποδείχθηκε ότι ο υπηρεσιακός τους φάκελος δεν ήταν καθαρός. Εκτός της Διεύθυνσης Μεταφορών τέθηκαν επίσης και 12 υπάλληλοι που κατηγορούνταν για πειθαρχικά παραπτώματα, ελλιπή απόδοση ή απρεπή συμπεριφορά προς το κοινό.

Αξίζει μόνο να σημειωθεί, ότι μέχρι σήμερα 26 εργαζόμενοι στις Μεταφορές έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ή άλλα αδικήματα.

Οι μετακινήσεις, όμως, είχαν και θετικό πρόσημο καθώς επτά νέοι υπάλληλοι, με πολλά προσόντα, άψογη συμπεριφορά και αποδεδειγμένη απόδοση, αναβαθμίστηκαν και κατέλαβαν θέσεις ευθύνης.

Είναι εξάλλου γνωστό, όπως τονίζουν και οι συνεργάτες του Περιφερειάρχη Αττικής, ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς εμπιστεύεται το ήθος και την εργατικότητα νέων ανθρώπων, που μπορούν να φέρουν μια καινούργια κουλτούρα στη λειτουργία του Δημοσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ