ΕΛΛΑΔΑ

Πιερία: Ηλικιωμένη έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης - Της έκλεψαν 5.000 ευρώ

Πιερία: Ηλικιωμένη έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης - Της έκλεψαν 5.000 ευρώ

Ηλικιωμένη γυναίκα

thlefoniki-apati

Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε μια ηλικιωμένη στην περιοχή της Πιερίας με τους δράστες να καταφέρνουν να της αποσπάσουν το ποσό των 5.000 ευρώ. 

Ένας αλλοδαπός τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη και ισχυρίστηκε ότι φιλικό της πρόσωπο έχει τραυματιστεί και ζήτησε χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Για να γίνει περισσότερο πιστευτός, γυναίκα συνεργός του παρίστανε στο τηλέφωνο το φιλικό πρόσωπο της ηλικιωμένης.

Με την μέθοδο αυτή, κατάφεραν να αποσπάσουν από την ηλικιωμένη το ποσό των 4.990 ευρώ. Τα χρήματα παρέλαβε ο ίδιος ο αλλοδαπός.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο άνδρας στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ολόκληρο το χρηματικό ποσό το οποίο και αποδόθηκε στην παθούσα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του αλλοδαπού άνδρα, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ