ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Κλειστός και σήμερα ο σταθμός «Νίκαια»

Μετρό: Κλειστός και σήμερα ο σταθμός «Νίκαια»

O σταθμός του Μετρό Νίκαια (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 Κλειστός θα παραμείνει και σήμερα, Κυριακή (21/4) ο σταθμός του μετρό στη Γραμμή 3 «Νίκαια» λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ο σταθμός «Νίκαια» θα επανέλθει και θα λειτουργεί ξανά κανονικά από την Δευτέρα 22 Απριλίου με τα αυτόματα μηχανήματα πώλησης εισιτηρίων εγκατεστημένα σε νέες θέσεις. Μάλιστα, προτείνει κάποιες εναλλακτικές διαδρομές.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για το μετρό

«Την Κυριακή 21 Απριλίου ο σταθμός της Γραμμής 3 του Μετρό “Νίκαια” θα παραμείνει κλειστός, λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.

Από την Δευτέρα 22/4 που ο σταθμός «Νίκαια» της γραμμής 3 θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά, οι επιβάτες θα χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό που υπήρχε ήδη (επικυρωτικά και αυτόματα μηχανήματα πώλησης), εγκατεστημένο σε νέες θέσεις.

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού λόγω της διακοπής λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια», ο ΟΑΣΑ προχώρησε στη δημιουργία προσωρινής κυκλικής λεωφορειακής γραμμής Χ60 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΣΤ. ΝΙΚΑΙΑ-ΣΤ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ», η οποία θα λειτουργήσει από το Σάββατο 20/4 έως και την Κυριακή 21/4.

Η προσωρινή γραμμή Χ60 θα πραγματοποιεί στάσεις επιβίβασης/αποβίβασης κατά αντιστοιχία με τις στάσεις του Μετρό. Ειδικότερα:

Κάθοδος

• ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, επί της οδού πλ. Ελευθερίας.

• ΣΤ. ΝΙΚΑΙΑ, επί της οδού Γέμελου

• ΓΟΥΝΑΡΗ, επί της οδού Γούναρη.

Άνοδος

• ΣΤ.ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, επί της οδού Αιτωλικού

• ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΤ. ΝΙΚΑΙΑ , επί της οδού Γρεβενών

• ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, επί της οδού πλ. Ελευθερίας.

Τελευταία δρομολόγια

Από Πλ. Καραϊσκάκη ΣΑΒΒΑΤΟ 20/4 στις 01:35

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/4 στις 00:25

Επιπλέον, οι γραμμές που διέρχονται από τον σταθμό «Νίκαια» και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή του σταθμού, είναι οι: η γραμμή τρόλεϊ 21 και οι λεωφορειακές γραμμές 800, 809, 820, 827, 828, 841, 846, 909».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ