ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος οικογένειας Λυγγερίδη: «Είναι ίσως η μεγαλύτερη υπόθεση που αφορά το κοινό Ποινικό Δίκαιο»

Δικηγόρος οικογένειας Λυγγερίδη: «Είναι ίσως η μεγαλύτερη υπόθεση που αφορά το κοινό Ποινικό Δίκαιο»

Η αστυνομία αναζητά και τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν από το πρωί της Τρίτης (23/04) στην Ευελπίδων και μετά το πέρασμά τους από τον εισαγγελέα τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, εκ των οποίων τα 12 κακουργήματα όπου μεταξύ άλλων αφορούν σε ανθρωποκτονία αλλά και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ την υπόθεση θα χειριστεί ο 9ος ανακριτής με τέσσερις ανακρίτριες που θα βοηθήσουν στο έργο του μεταξύ των οποίων μια ανακρίτρια ανηλίκων και μία ναρκωτικών.

«Είναι ίσως η μεγαλύτερη υπόθεση που αφορά το κοινό Ποινικό Δίκαιο»

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Βασίλης Καπερνάρος, μιλώντας στην ΕΡΤ, εκτίμησε ότι «είναι ίσως η μεγαλύτερη υπόθεση που αφορά το κοινό Ποινικό Δίκαιο».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι εκπροσωπώντας την οικογένεια Λυγγερίδη θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, εκφράζοντας τον φόβο να μην ασκηθούν πιέσεις στις ανακριτικές και δικαστικές Αρχές που θα εμποδίσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Έχουμε μια επιτυχημένη και εξαιρετική δουλειά από πλευράς Αστυνομίας υπό την επιτήρηση και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αλλά και της εποπτεύουσας εισαγγελέως, κα Περιμένη. Περιμένουμε τώρα τη σκυτάλη της προσήλωσης στο καθήκον και της υποχρεωτικότητας ενάσκησης του λειτουργήματός τους από την πλευρά της Δικαιοσύνης» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Λυγγερίδη.

Ο κ. Καπερνάρος τόνισε ότι ευελπιστεί πως με την ίδια προσήλωση που έδειξαν οι αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών θα συνεχιστεί η διερεύνηση και θα διακριβωθεί η ουσιαστική αλήθεια, φτάνοντας μέχρι τα πρόσωπα που ενέχονται στην υπόθεση αυτή.

«Τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους»

Όπως επισήμανε ο δικηγόρος, «όλη η Ελλάδα θεωρεί ότι αυτή η υπόθεση είναι η κορύφωση για να σταματήσει αυτός ο στρατός που εχθρεύεται την ελληνική κοινωνία». Παράλληλα, σχολιάζοντας τον μεγάλο αριθμό των συλληφθέντων ο κ. Καπερνάρος τόνισε ότι αυτό εξηγείται γιατί «έχουν συσσωρευτεί οι υπαιτιότητες αρμοδίων οργάνων που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους».

Επιπλέον, ο ίδιος ανέφερε ότι διαφαίνεται από τις πράξεις τους ότι είχαν σκοπό να σκοτώσουν. «Εάν τώρα δεν συνδράμουν όλοι ώστε να ξεκαθαρίσει αυτή η χαίνουσα πληγή, τότε θα έχουμε σαπίσει. Εδώ είναι που δίνουμε τις εξετάσεις μας σαν λαός και σαν κοινωνικό σύνολο».

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης πέθανε εξαιτίας του βαρύτατου τραυματισμού που υπέστη από ναυτική φωτοβολίδα που τον χτύπησε όταν χούλιγκαν επιτέθηκαν στα ΜΑΤ έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ