Πάτρα: 25 συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και βανδαλισμούς μετά από κατάληψη
Σε 25 συλλήψεις προχώρησε σήμερα Παρασκευή (26/4) η Αστυνομία στην Πάτρα, μετά τις φθορές σε αστικά λεωφορεία και την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο κέντρο της πόλης.
Ειδικότερα, ομάδα νεαρών βγήκε έξω από το κτήριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, που βρίσκεται στην οδό Κορίνθου και τελεί υπό κατάληψη και άρχισαν να γράφουν συνθήματα σε αστικά λεωφορεία που περνούσαν από το σημείο, διακόπτοντας ταυτόχρονα την κυκλοφορία.
Τα συνθήματα ήταν υπέρ του 38χρονου που συνελήφθη πρόσφατα στην Πάτρα και κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Αμέσως μετά έφθασαν στο σημείο διμοιρία των ΜΑΤ και αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα νεαρών.
Στην συνέχεια οι αστυνομικοί συνέλαβαν 25 άτομα, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο κτήριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ρόπαλα, στουπιά, άδεια μπουκάλια, δοχεία με υπολείμματα βενζίνης και αντιασφυξιογόνες μάσκες.
Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα, λόγω των συγκεντρώσεων συμπαράστασης στους 25 συλληφθέντες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πάτρα: Επί τέσσερις ώρες φοιτητές κρατούσαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του
Πρόγραμμα «Μετεγκατάσταση»: Ποιοι δικαιούνται τα 10 χιλιάδες ευρώ για να μετακομίσουν
02:00
Αναλυτικά όλες οι αργίες για το 2026 - Τα επόμενα τριήμερα
01:00
Πώς θα κάνετε την αίτηση για το Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ
00:30
Τσιάρας: Θετική η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό μηχανισμό αντασφάλισης για φυσικές καταστροφές
23:59