Θεσσαλονίκη: Σκάφος με τέσσερις επιβάτες μπλέχτηκε σε δίχτυα στο Αγγελοχώρι
Σήμα κινδύνου έλαβε το πρωί του Σαββάτου (11/5) η Λιμενική Αρχή της Νέας Μηχανιώνας, στη Θεσσαλονίκη, από σκάφος που ακινητοποιήθηκε λόγω εμπλοκής σε δίχτυα, ανοιχτά του λιμανιού του Αγγελοχωρίου.
Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού καθώς και το σκάφος «Α/Κ “ΤΟΥΛΑ”» , στο οποίο επέβαιναν στέλεχος της Λιμενικής Αρχής και ιδιώτης δύτης.
Με τη συνδρομή του δύτη πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η απεμπλοκή του σκάφους από τα δίχτυα. Στη συνέχεια το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άνθρωποι, κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα της Νέας Μηχανιώνας.
Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δραματική διάσωση τριών εφήβων - Κρέμονταν επί ώρες από βράχια
Άγιος Κοσμάς: Σύλληψη ένοπλου άνδρα που παρίστανε αξιωματικό του Λιμενικού
Ηράκλειο: Ψαράς εντόπισε σορό γυναίκας να επιπλέει στη θάλασσα
Σύσκεψη στο Λευκό Οίκο με πετρελαϊκούς κολοσσούς - Τραμπ: «Ασφαλείς οι επενδύσεις στη Βενεζουέλα»
08:41
Γιατί έχουμε κουνούπια στην Ελλάδα και τον χειμώνα: Η κλιματική αλλαγή και ο ιός του Δυτικού Νείλου
08:31
Johatsu: Στην Ιαπωνία μπορείς να σβήσεις το παρελθόν σου χωρίς να παραβιάσεις τον νόμο
08:30
Στην κυβερνοασφάλεια στρέφονται οι μεγάλοι «παίχτες» της πληροφορικής: Το «κύμα» εξαγορών και οι εκτιμήσεις για διπλασιασμό τζίρου
08:25