Λαμία: Καταγγελίες γονέων για μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
INTIME NEWSΔεκάδες παιδιά που κατανάλωσαν σχολικά γεύματα στη Λαμία υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση, με ορισμένα εξ αυτών να μεταφέρονται σε νοσοκομείο της πόλης με βαριά συμπτώματα.
Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης πήγαν στο Νοσοκομείο Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου τουλάχιστον τρία άτομα εκ των οποίων τα δύο παιδιά, που είχαν καταναλώσει φαγητό από τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν την ίδια μέρα σε διάφορα δημοτικά σχολεία της πόλης.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, τα παιδιά που είχαν καταναλώσει τα σχολικά γεύματα και παρουσίασαν επιπλοκές ήταν πολλά περισσότερα, ανεξάρτητα αν δεν έφτασαν στη λύση του Νοσοκομείου και ακολούθησαν τις οδηγίες των παιδιάτρων τους.
Ενδεικτικά μόνο στο 7ο Δημοτικό τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι τουλάχιστον 15, με διαρκείς εμετούς και διάρροιες, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των παιδιών με ανάλογα συμπτώματα από το Δημοτικό Σχολείο Μοσχοχωρίου και το 14ο Δημοτικό.
Ξεσπούν οι γονείς των παιδιών
«Το παιδάκι μου μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα που έφαγε το φαγητό από το πακέτο (μακαρόνια με κιμά) διπλώθηκε από τον πόνο στο στομάχι κι άρχισε τους εμετούς. Είχε αλλάξει το χρώμα του», περιέγραψε μητέρα 8χρονης που είχε την ατυχία να δοκιμάσει.
«Εμένα πηγαίνει ο γιος μου στο Δημοτικό, όμως το φαγητό το δοκίμασε η 3χρονη κόρη μου κι αμέσως άρχισε τους εμετούς», λέει άλλη μητέρα που πέρασε μια εφιαλτική μέρα και νύχτα στο προσκεφάλι του μωρού της.
«Σήμερα κιόλας θα υποβάλλω μήνυση», τονίζει πατέρας 8χρονου που πέρασε όλη την προηγούμενη ημέρα με εμετούς και διάρροιες και την τελευταία στιγμή δεν μετέβησαν στο Νοσοκομείο.
Εκτός όμως από τον συγκεκριμένο γονέα, όλος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού θα ενημερώσει την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας παρέμβαση για να προστατευθούν τα παιδιά τους.
Για το περιστατικό είναι ενημερωμένη και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων εφαρμόζεται σε όλη την Στερεά και όχι μόνο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηλεία: Mαζική τροφική δηλητηρίαση σε χωριό μετά από τοπική γιορτή

Νέος πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος ο Εμμανουήλ Ράμμος
18:16
Επιταχύνει η Βρετανία τα σχέδια για ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία
18:12
Στουρνάρας: Προς νέα μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ τον Απρίλιο
18:08
Πρώην υπάλληλος πρατηρίου καυσίμων έκλεψε 50.000 ευρώ - Πώς έγινε η ληστεία (vid)
17:59