ΕΛΛΑΔΑ

Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο: Ένα ακόμη παιδί νοσηλεύεται με μυοκαρδίτιδα από παρβοϊό

Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο: Ένα ακόμη παιδί νοσηλεύεται με μυοκαρδίτιδα από παρβοϊό

Το Ωνάσειο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Διευκρινήσεις για τα δημοσιεύματα που αφορούν στη νοσηλεία παιδιών από τη Θεσσαλονίκη τα οποία πάσχουν από μυοκαρδίτιδα μετά από λοίμωξη από παρβοϊό έδωσε το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν στη νοσηλεία παιδιών από τη Θεσσαλονίκη τα οποία πάσχουν από μυοκαρδίτιδα μετά από λοίμωξη από παρβοϊό, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διευκρινίζει ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ένα παιδί το οποίο μεταφέρθηκε στο ΩΚΚ στις 26 Απριλίου 2024. Το παιδί εισήχθη και παρέμεινε στην Παιδοκαρδιολογική/Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έως τη μεταφορά του στον νοσηλευτικό όροφο πριν από λίγες ημέρες. Λαμβάνει τη δέουσα αγωγή και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Στις 30 Μαρτίου 2024, μεταφέρθηκε ένα άλλο παιδί από τη Θεσσαλονίκη το οποίο βρισκόταν σε ανακοπή κατά την εισαγωγή και στο οποίο έγινε άμεσα τοποθέτηση συσκευής Εξωσωματικής Μεμβράνης Οξυγόνωσης (ECMO). Το παιδί δεν έδειξε σημεία βελτίωσης και κατέληξε την επόμενη ημέρα, 31 Μαρτίου 2024.

Από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ