ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Σούλτς-Τσίπρα στη Λέσβο

Επίσκεψη Σούλτς-Τσίπρα στη Λέσβο
Πρόσφυγες κσθονται πάνω σε κουβέρτες στον εσωτερικό χώρο του κλειστού ολυμπιακού γυμναστηρίου στο Γαλάτσι το οποίο επισκέφθηκε χθες ο κ. Σούλτς ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη Μυτιλήνη μεταβαίνουν σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, κατά την δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του στη χώρα μας, με το προσφυγικό να βρίσκεται στο επίκεντρο των επαφών με την ελληνική κυβέρνηση.

Η επίσκεψη γίνεται για αποκομίσει ο κ. Σούλτς την πραγματική εικόνα των συνθηκών στο νησί και να επισκεφθεί τις εθελοντικές οργανώσεις που υποδέχονται και φροντίζουν τους πρόσφυγες.

Οι κ.κ. Τσίπρας και Σουλτς θα έρθουν αντιμέτωποι με το θέαμα χιλιάδων προσφύγων στο λιμάνι της Μυτιλήνης, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί λόγω της απεργίας της ΠΝΟ που κρατά δεμένα τα πλοία χωρίς εξαίρεση για τους πρόσφυγες.

Ο κ. Σούλτς στη συνέντευξη του στο CNN Greece εμφανίστηκε θετικός σε ελάφρυνση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων της Ελλάδας λόγω της προσφυγικής κρίσης, λέγοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επιδείξει την ισχυρή του δέσμευση εξασφαλίζοντας επιπρόσθετους πόρους μέσω του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ενώ παράλληλα υπερψήφισε με κατεπείγουσα διαδικασία την πλήρη στήριξη του στο σχεδιασμό μετεγκατάστασης των προσφύγων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ