Επίσκεψη Σούλτς-Τσίπρα στη Λέσβο
Στη Μυτιλήνη μεταβαίνουν σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, κατά την δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του στη χώρα μας, με το προσφυγικό να βρίσκεται στο επίκεντρο των επαφών με την ελληνική κυβέρνηση.
Η επίσκεψη γίνεται για αποκομίσει ο κ. Σούλτς την πραγματική εικόνα των συνθηκών στο νησί και να επισκεφθεί τις εθελοντικές οργανώσεις που υποδέχονται και φροντίζουν τους πρόσφυγες.
Οι κ.κ. Τσίπρας και Σουλτς θα έρθουν αντιμέτωποι με το θέαμα χιλιάδων προσφύγων στο λιμάνι της Μυτιλήνης, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί λόγω της απεργίας της ΠΝΟ που κρατά δεμένα τα πλοία χωρίς εξαίρεση για τους πρόσφυγες.
Ο κ. Σούλτς στη συνέντευξη του στο CNN Greece εμφανίστηκε θετικός σε ελάφρυνση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων της Ελλάδας λόγω της προσφυγικής κρίσης, λέγοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επιδείξει την ισχυρή του δέσμευση εξασφαλίζοντας επιπρόσθετους πόρους μέσω του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ενώ παράλληλα υπερψήφισε με κατεπείγουσα διαδικασία την πλήρη στήριξη του στο σχεδιασμό μετεγκατάστασης των προσφύγων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νεκρό παιδί - πρόσφυγας στο Αιγαίο ανοιχτά της Κω
Ο Σουλτς επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Γαλάτσι
Συνέντευξη Σουλτς στο CNN Greece
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε κατά τη διάρκεια πτήσης 30 λεπτά πριν την προσγείωση - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
09:12
Run-DMC: Ένοχος δήλωσε άνδρας για τη δολοφονία του Jam Master Jay, 20 χρόνια μετά
09:06
Παγκράτι: Άφαντος ο 59χρονος οδηγός που έσπασε το πόδι της 22χρονης - Διώκεται για επικίνδυνη σωματική βλάβη
09:02
Οικονόμου για επιστολή των πέντε βουλευτών: Καταθέτουμε προβληματισμό - Ώρα για θεσμικές αλλαγές
09:00