ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σε συναγερμό η Αστυνομία για το ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ - Μία σύλληψη και επιφυλακή για τον αγώνα

Θεσσαλονίκη: Σε συναγερμό η Αστυνομία για το ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ - Μία σύλληψη και επιφυλακή για τον αγώνα

Φωτογραφία Αρχείου

EUROKINISSI

Σε συναγερμό βρίσκεται η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη ενόψει του σημερινού ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τις Αρχές να προχωρούν σε μία σύλληψη, στο πλαίσιο των προληπτικών ερευνών που διενεργούνται.

Ειδικότερα, χθες, Σάββατο 18/05 συνελήφθη υπεύθυνος εγγραφής μελών του ΑΡΗ, ενώ σχηματίστηκε επιπλέον δικογραφία με αφορμή ανάρτηση σε ιστοσελίδα που πρόσκειται στον ΠΑΟΚ, με τη συνδρομή της υποδιεύθυνσης δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος Βορείου Ελλάδος για υποκίνηση δια του διαδικτύου σε πράξεις βίας.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας είναι μεγάλη, με ισχυρές δυνάμεις στο κέντρο της πόλης όπου υπενθυμίζεται έχουν απαγορευτεί οι πορείες ενόψει του αγώνα.

Απαγορεύονται πορείες και συγκεντρώσεις

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και κάθε είδους πιθανών πορειών από τις 08:00 το πρωί της 19/05/2024 έως τις 20:00 το απόγευμα της ίδια μέρας στις κάτωθι περιοχές:

  • Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αγνώστου Στρατιώτου-Αγ.Δημητρίου – Μακεδονικής Αμύνης – Ολύμπου – Ελ. Βενιζέλου – Λ. Νίκης – Καρόλου Ντηλ-Καστριτσίου – Μητρ. Γενναδίου – Φιλίππου – Αγνώστου Στρατιώτου
  • Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αρμενοπούλου-Νικ. Σκλάβου – Ιασωνίδου- Εγνατία-Παλαιών Πατρών Γερμανού- Τσιμισκή – Κούσκουρα – Βογατσικού – Λ.Νίκης-30ης Οκτωβρίου-Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου-Μ. Μπότσαρη-Αλ. Παπαναστασίου-Λ. Κων. Καραμανλή-Εγνατία-Εθνικής Αμύνης-Αρμενοπούλου,
  • Στην πλατεία-μνημείο Λ. Πύργου και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης-30ης Οκτωβρίου – Μ. Αλεξάνδρου και
  • Σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου έως το σημείο που η Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Μ. Μπότσαρη (άρθρο 7 Ν.4703/2020 & άρθρο 8 π.δ/τος 73/2020)

Η απόφαση, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ελήφθη «δεδομένων των παραγόντων και των λοιπών περιστάσεων που συνθέτουν τη συγκεκριμένη περίπτωση, από την πραγματοποίηση συνάθροισης-πορείας α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ