ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου - Είχαν αρπάξει κοσμήματα 30 χιλ. ευρώ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου - Είχαν αρπάξει κοσμήματα 30 χιλ. ευρώ

Περιπολικό της αστυνομίας

INTIME NEWS / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στην εξιχνίαση διάρρηξης κοσμηματοπωλείου που είχε γίνει πριν από επτά χρόνια στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, με τους δράστες να αρπάζουν κοσμήματα αξίας 30 χιλιάδων ευρώ, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Ένας εκ των δραστών της ληστείας που τελέσθηκε το 2017 είναι ένας 26χρονος (σήμερα) άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία διαβιβάζεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival ο 26χρονος μαζί με τους συνεργούς του, χρησιμοποιώντας κλεμμένο αυτοκίνητο, παραβίασαν τα ρολά ασφαλείας της επιχείρησης, αφαιρώντας από τις προθήκες τα κοσμήματα.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν συνολικά:

  • (2) διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων,
  • (1) διάρρηξη φαρμακείου και
  • (3) κλοπές οχημάτων, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Οι πράξεις αυτές τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2017– Φεβρουαρίου 2023, σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Αττικής και Λάρισας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος έξι (6) συνολικά ημεδαπών, ηλικίας 34, 26, 37, 39, 34 και 36 ετών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση διάρρηξης κοσμηματοπωλείου στην περιοχή Χαριλάου, το 2017, όπου ο προαναφερόμενος 26χρονος, μαζί με συνεργούς του, χρησιμοποιώντας όχημα, το οποίο είχαν αφαιρέσει από την ίδια περιοχή, παραβίασαν τα ρολά της επιχείρησης και αφαίρεσαν από τις προθήκες κοσμήματα αξίας (30.000) ευρώ.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ