Ναυάγιο στην Πύλο: Ελεύθεροι οι εννέα κατηγορούμενοι
Το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν οι πρόσφυγες και μετανάστες που πνίγηκαν στην Πύλο
Λιμενικό ΣώμαΕλεύθεροι αφέθηκαν οι εννέα κατηγορούμενοι Αιγύπτιοι για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2023.
Σύμφωνα με το messinialive, το δικαστήριο της Καλαμάτας που εξέτασε το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, έκρινε λίγο νωρίτερα, ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση, διότι η τραγωδία συνέβη σε διεθνή ύδατα, κάνοντας δεκτή τη βασική ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης.
Με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, οι εννέα Αιγύπτιοι διασωθέντες του ναυαγίου, οι οποίοι δικάζονταν ως διακινητές και επιπλέον για πρόκληση ναυαγίου, αφέθηκαν τυπικά ελεύθεροι – κρατούνται μόνο διοικητικά.
Υπενθυμίζεται ότι, οι εννέα κατηγορούμενοι Αιγύπτιοι απολογούμενοι τον περασμένο Ιούνιο, αρνούνταν τις κατηγορίες που του αποδίδονταν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καλαμάτα: Ξεκινά η δίκη για το ναυάγιο της Πύλου – Ένταση έξω από το δικαστήριο
YESTAY - UPSTREET δημιουργούν την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που καλύπτει ολόκληρο το φάσμα διαμονής
08:57
Αρκούν μόλις έξι εβδομάδες για να αρχίσει να μας παχαίνει η στέρηση ύπνου
08:45
Τι θα κάνει τελικά η ΕΚΤ με τα επιτόκια - Η αβεβαιότητα «φρενάρει» τις αυξήσεις
08:39
Νίκος Καραθάνος στο Επί Σκηνής: Η ειρήνη είναι μια κούφια ευχή – Η τέχνη δεν είναι ψυχαγωγία
08:30