ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισιά: Στον Εισαγγελέα ο εργολάβος και οι εργάτες - Εξιτήριο για τον εννιάχρονο που τραυματίστηκε

Κηφισιά: Στον Εισαγγελέα ο εργολάβος και οι εργάτες - Εξιτήριο για τον εννιάχρονο που τραυματίστηκε
Η πόρτα του σχολείου στην Κηφισιά που κατέρρευσε τραυματίζοντας έναν μαθητή ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Το κατώφλι του Εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν σήμερα, Τετάρτη (22/4) ο εργολάβος και οι εργάτες που ευθύνονται για τις εργασίες στο 3ο Δημοτικό σχολείο Κηφισιάς, όπου έπεσε η σιδερένια πόρτα τραυματίζοντας σοβαρά εννιάχρονο μαθητή. 

Επίσης, σήμερα αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο «Παίδων» Πεντέλης, ο μαθητής, ο οποίος νοσηλεύθηκε προληπτικά και βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Παράλληλα, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη.

SXOLEIO KHFISIA ATYXHMA

Το σχολείο όπου σημειώθηκε το ατύχημα

INTIME NEWS

Υπενθυμίζεται ότι, το ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 13:30, στο σχόλασμα, την ώρα που εργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού. Εκτός από τον μαθητή της Γ' τάξης, άλλα δύο παιδιά χτυπήθηκαν - ευτυχώς ελαφρά - από την πόρτα.

Τι αναφέρει ο Δήμος Κηφισιάς

Μετά και το συμβάν στο σχολείο ο Δήμος Κηφισιάς εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:

«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό.

Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν»

Η ανάρτηση του Δήμου Κηφισιάς

Το ατύχημα σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που εργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες στον χώρο του σχολείου κατά το μεσημέρι, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η σιδερένια πόρτα έπεσε και πλάκωσε τον εννιάχρονο μαθητή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ