Κρητικός εφευρέτης έφτιαξε Κύβο Ρούμπικ για τυφλούς – Παγκόσμια διάκριση
Κύβος Ρούμπικ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ben Katz / φωτογραφία αρχείουΜαθητής εσπερινού λυκείου στην Κρήτη, διακρίθηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό εφευρέσεων στην Γενεύη, καθώς κατασκεύασε Κύβο Ρούμπικ για τυφλούς.
Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Αγγελιδάκη, μαθητή του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηρακλείου, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον διαγωνισμό.
Το σχολείο στο οποίο φοιτά ο κ. Αγγελιδάκης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζει τα συγχαρητήριά του στον μαθητή του για την σημαντική αυτή διάκριση.
Παράλληλα αναφέρεται ότι ο μαθητής του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ, είχε πολύ μεγάλο ανταγωνισμό στον διαγωνισμό καθώς συμμετείχαν πάνω από 1.000 εφευρέτες από 40 χώρες και ο Αγγελιδάκης ήταν ο μόνος Έλληνας που διακρίθηκε.
Έκαναν τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης αγώνα ράλι - Έτρεχαν με 191 και 164 χλμ/ώρα
10:54
Καιρός: Φθινόπωρο από σήμερα - Προ των πυλών βαρομετρικό χαμηλό με βροχές, καταιγίδες και ανέμους
10:41
Γερμανία: Νίκη του CDU στις τοπικές εκλογές της Κάτω Σαξονίας- Η AfD υπερτριπλασιάζει τα ποσοστά της
10:28
50 ώρες αγωνίας: Πώς επέζησε ο Αμερικανός πιλότος μετά την κατάρριψη του F-15E στο Ιράν
10:18