ΕΛΛΑΔΑ

Στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ. κύκλωμα πειρατείας συνδρομητικής τηλεόρασης - Απέσπασαν 5,8 εκατ. ευρώ

Στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ. κύκλωμα πειρατείας συνδρομητικής τηλεόρασης - Απέσπασαν 5,8 εκατ. ευρώ
UNSPLASH

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης για παράνομη παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης, που είχαν αποσπάσει όφελος 5,8 εκατομμυρίων ευρών προχώρησαν οι Αρχές την Τρίτη (22/5).

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών συνέλαβαν τέσσερις άνδρες στην Πάτρα, σε περιοχές της Αττικής και σε περιοχή της Βοιωτίας.

Οι δράστες τα τελευταία πέντε χρόνια, διοχέτευαν στην αγορά αποκωδικοποιητές παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα τεχνικά μέσα, παράνομο λογισμικό, καθώς και ειδικούς αποκωδικοποιητές.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προωθούσαν τις παράνομες υπηρεσίες τους, σε ανθρώπους του κοντινού περιβάλλοντός τους, στους οποίους πωλούσαν τις συσκευές αναμετάδοσης, μέσω των οποίων συνδέονταν παράνομα, ενώ προέτρεπαν τους χρήστες να διαφημίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε άτομα του δικού τους άμεσου κοινωνικού περιβάλλοντος.

Μέσω τραπεζών στο εξωτερικό οι εισπράξεις - Πελατολόγιο 6.443 ατόμων

Ως προς τους τρόπους είσπραξης των παράνομων οφειλών οι κατηγορούμενοι, προκειμένου να μην κινούν υποψίες επέλεγαν την είσπραξη δια ζώσης, μέσω ψηφιακών τραπεζών που εδρεύουν στο εξωτερικό και μέσω καταβολών σε τραπεζικούς λογαριασμούς μελών των οικογενειών τους και τρίτων.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν συγκροτήσει πελατολόγιο 6.443 ατόμων στην Ελληνική Επικράτεια.

Κατάφεραν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ύψους 5.798.700 ευρώ, προκαλώντας ταυτόχρονα οικονομική ζημία στις δικαιούχες εταιρείες, ύψους 25.127.700 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στις οικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

  • πλήθος εξαρτημάτων, αποκωδικοποιητών, ψηφιακών δίσκων, ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και
    τετράδια χειρόγραφων σημειώσεων, που αφορούσαν το πελατολόγιο της οργάνωσης,
  • δύο αυτοκίνητα προερχόμενα από εγκληματική δραστηριότητα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ